Megláttam valakinél egy fotót valami hasonló sütivel, csak az kókuszos volt, és menten beindult a nyálelválasztásom. Valahonnan meg - nem tudom miért - hirtelen gesztenyeízt éreztem a számban, és hiába múlt már este 9 óra, menten nekiláttam sütit készíteni. Nem recept szerint csináltam, csak úgy, ahogy jött per pillanat, de nagyon jó lett a végeredmény, így hát akkor már recept lett belőle. :)
A fotó kissé karácsonyos hangulatúra sikeredett, dehát nem baj, igazából ez a süti a karácsonyi asztalon is megállná a helyét.
Gesztenyekrémes kocka - sütés nélkül
Hozzávalók a masszához: 30 dkg háztartási keksz, 6-7 dkg vaj, 15 dkg tejcsokoládé, 4 evőkanál barna cukor, 2 evőkanál kakaópor, kb. 10 evőkanál hígabb, savanykás lekvár (nálam sárga szilva volt); a krémhez: 25 dkg gesztenyemassza, 15 dkg vaj, 2 teáskanál vaníliás porcukor, esetleg rumaroma.
Elkészítése: A kekszet megdaráljuk, vagy késes aprítóban összemorzsoljuk. A vajat mikróban összeolvasztjuk a tejcsokoládéval, majd hozzáadjuk a cukrot meg a kakóport, és simára keverjük. Beletesszük a kekszmorzsát és a lekvár felét, majd összedolgozzuk. Annyi további lekvárt adunk hozzá, hogy összeálló, jól formázható masszát kapjunk belőle. A krémhez a gesztenyepürét és a vajat habosra kavarjuk a cukorral meg az aromával (aroma nem muszáj, a püré már ízesített, én nem tettem). A kekszmasszát három egyenlő részre osztjuk. Két fólia között az egyik adagot kb. 1/2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, majd rákenjük a krém felét. Szintén fólia között kinyújtjuk a másik adag kekszmasszát, és a fólia segítségével óvatosan ráhelyezzük-simítjuk a krémre. Ezt is megkenjük krémmel, majd befedjük a harmadik adag kinyújtott kekszmasszával. Óvatosan lenyomkodjuk kissé, majd félórára-órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen, és könynen lehessen szeletelni.
Tipp: Hogy ünnepibbé tegyük, be lehet vonni még csokoládéval, illetve díszíteni valamivel, de ezesetben ez most elmaradt. Őszintén: senki sem hiányolt semmit belőle. :)
KT - 2013/12
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. augusztus 5., hétfő
Gesztenyekrémes kocka - sütés nélkül
Megláttam valakinél egy fotót valami hasonló sütivel, csak az kókuszos volt, és menten beindult a nyálelválasztásom. Valahonnan meg - nem tudom miért - hirtelen gesztenyeízt éreztem a számban, és hiába múlt már este 9 óra, menten nekiláttam sütit készíteni. Nem recept szerint csináltam, csak úgy, ahogy jött per pillanat, de nagyon jó lett a végeredmény, így hát akkor már recept lett belőle. :)
A fotó kissé karácsonyos hangulatúra sikeredett, dehát nem baj, igazából ez a süti a karácsonyi asztalon is megállná a helyét.
Gesztenyekrémes kocka - sütés nélkül
Hozzávalók a masszához: 30 dkg háztartási keksz, 6-7 dkg vaj, 15 dkg tejcsokoládé, 4 evőkanál barna cukor, 2 evőkanál kakaópor, kb. 10 evőkanál hígabb, savanykás lekvár (nálam sárga szilva volt); a krémhez: 25 dkg gesztenyemassza, 15 dkg vaj, 2 teáskanál vaníliás porcukor, esetleg rumaroma.
Elkészítése: A kekszet megdaráljuk, vagy késes aprítóban összemorzsoljuk. A vajat mikróban összeolvasztjuk a tejcsokoládéval, majd hozzáadjuk a cukrot meg a kakóport, és simára keverjük. Beletesszük a kekszmorzsát és a lekvár felét, majd összedolgozzuk. Annyi további lekvárt adunk hozzá, hogy összeálló, jól formázható masszát kapjunk belőle. A krémhez a gesztenyepürét és a vajat habosra kavarjuk a cukorral meg az aromával (aroma nem muszáj, a püré már ízesített, én nem tettem). A kekszmasszát három egyenlő részre osztjuk. Két fólia között az egyik adagot kb. 1/2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, majd rákenjük a krém felét. Szintén fólia között kinyújtjuk a másik adag kekszmasszát, és a fólia segítségével óvatosan ráhelyezzük-simítjuk a krémre. Ezt is megkenjük krémmel, majd befedjük a harmadik adag kinyújtott kekszmasszával. Óvatosan lenyomkodjuk kissé, majd félórára-órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen, és könynen lehessen szeletelni.
Tipp: Hogy ünnepibbé tegyük, be lehet vonni még csokoládéval, illetve díszíteni valamivel, de ezesetben ez most elmaradt. Őszintén: senki sem hiányolt semmit belőle. :)
KT - 2013/12
A fotó kissé karácsonyos hangulatúra sikeredett, dehát nem baj, igazából ez a süti a karácsonyi asztalon is megállná a helyét.
Gesztenyekrémes kocka - sütés nélkül
Hozzávalók a masszához: 30 dkg háztartási keksz, 6-7 dkg vaj, 15 dkg tejcsokoládé, 4 evőkanál barna cukor, 2 evőkanál kakaópor, kb. 10 evőkanál hígabb, savanykás lekvár (nálam sárga szilva volt); a krémhez: 25 dkg gesztenyemassza, 15 dkg vaj, 2 teáskanál vaníliás porcukor, esetleg rumaroma.
Elkészítése: A kekszet megdaráljuk, vagy késes aprítóban összemorzsoljuk. A vajat mikróban összeolvasztjuk a tejcsokoládéval, majd hozzáadjuk a cukrot meg a kakóport, és simára keverjük. Beletesszük a kekszmorzsát és a lekvár felét, majd összedolgozzuk. Annyi további lekvárt adunk hozzá, hogy összeálló, jól formázható masszát kapjunk belőle. A krémhez a gesztenyepürét és a vajat habosra kavarjuk a cukorral meg az aromával (aroma nem muszáj, a püré már ízesített, én nem tettem). A kekszmasszát három egyenlő részre osztjuk. Két fólia között az egyik adagot kb. 1/2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, majd rákenjük a krém felét. Szintén fólia között kinyújtjuk a másik adag kekszmasszát, és a fólia segítségével óvatosan ráhelyezzük-simítjuk a krémre. Ezt is megkenjük krémmel, majd befedjük a harmadik adag kinyújtott kekszmasszával. Óvatosan lenyomkodjuk kissé, majd félórára-órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen, és könynen lehessen szeletelni.
Tipp: Hogy ünnepibbé tegyük, be lehet vonni még csokoládéval, illetve díszíteni valamivel, de ezesetben ez most elmaradt. Őszintén: senki sem hiányolt semmit belőle. :)
KT - 2013/12
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése