2013. november 13., szerda

Feketetészta-saláta csirkemájjal ésatöbbivel

Még sosem ettünk tintahal tintájával színezett tésztát. Valahogy sosem jött szembe velem. Nem úgy a múltkor... Bementem egy boltba csirkemájért, de végül még vásároltam ezt-azt, ami jó áron szembejött velem. Ez lett belőle. Isteni vacsora volt. Nagyobbik lányom - aki egy ideje csak fintorog ha halról van szó - imádta a fekete tésztát. Eleinte nem mondtam el, mitől fekete, de gondoltam, egye fene, hadd tudja meg. Nagyon elcsodálkozott rajta, de annál inkább gyúrta magába. :)



Feketetészta-saláta csirkemájjal ésatöbbivel

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 25 dkg fekete szélesmetélt, 1 fej brokkoli, 15 dkg telemea vagy feta, 1 nagy piros húsú paprika, 2-3 evőkanál kókuszzsír, kevés só, 1/2 citrom leve, csípős paprika ízlés szerint, 1/2 teáskanál szódabikarbóna.

Elkészítése: A csirkemájat megtisztítjuk, kettévágjuk, és a felforrósított kókuszzsíron 5-10 perc alatt puhára pirítjuk-pároljuk. A brokkolit nagyobb rózsákra szedjük, sós-szódabikarbónás vízben 5-6 perc alatt puhára főzzük, majd hideg vízzel átöblítjük és leszűrjük. A fekete tésztát a tasakon lévő utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és szintén átöblítjük. A paprikát meg a telemeát kis kockákra vágjuk, majd mindent tálba teszünk, és hozzáadjuk a csirkemájat, és ha használunk a felaprított csípős paprikát is. Végül enyhén sózzuk (a telemea sós), meglocsoljuk citromlével és a máj után visszamaradt zsiradékkal. Összekavarjuk, és máris fogyaszthatjuk.

FF - 2013/12

1 megjegyzés:

Kati írta...

Én is már rég készülök kipróbálni ezt a fekete tésztát, olyan szép ezekkel a színes zöldségekkel:)Dekoratív étel:)

Related Posts with Thumbnails

2013. november 13., szerda

Feketetészta-saláta csirkemájjal ésatöbbivel

Még sosem ettünk tintahal tintájával színezett tésztát. Valahogy sosem jött szembe velem. Nem úgy a múltkor... Bementem egy boltba csirkemájért, de végül még vásároltam ezt-azt, ami jó áron szembejött velem. Ez lett belőle. Isteni vacsora volt. Nagyobbik lányom - aki egy ideje csak fintorog ha halról van szó - imádta a fekete tésztát. Eleinte nem mondtam el, mitől fekete, de gondoltam, egye fene, hadd tudja meg. Nagyon elcsodálkozott rajta, de annál inkább gyúrta magába. :)



Feketetészta-saláta csirkemájjal ésatöbbivel

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 25 dkg fekete szélesmetélt, 1 fej brokkoli, 15 dkg telemea vagy feta, 1 nagy piros húsú paprika, 2-3 evőkanál kókuszzsír, kevés só, 1/2 citrom leve, csípős paprika ízlés szerint, 1/2 teáskanál szódabikarbóna.

Elkészítése: A csirkemájat megtisztítjuk, kettévágjuk, és a felforrósított kókuszzsíron 5-10 perc alatt puhára pirítjuk-pároljuk. A brokkolit nagyobb rózsákra szedjük, sós-szódabikarbónás vízben 5-6 perc alatt puhára főzzük, majd hideg vízzel átöblítjük és leszűrjük. A fekete tésztát a tasakon lévő utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és szintén átöblítjük. A paprikát meg a telemeát kis kockákra vágjuk, majd mindent tálba teszünk, és hozzáadjuk a csirkemájat, és ha használunk a felaprított csípős paprikát is. Végül enyhén sózzuk (a telemea sós), meglocsoljuk citromlével és a máj után visszamaradt zsiradékkal. Összekavarjuk, és máris fogyaszthatjuk.

FF - 2013/12

1 megjegyzés:

Kati írta...

Én is már rég készülök kipróbálni ezt a fekete tésztát, olyan szép ezekkel a színes zöldségekkel:)Dekoratív étel:)