Majonézes karfiolt terveztem vacsorára, meg is főztem hozzá még délelőtt a karfiolt. Este, hazaérkezvén munkából és a vásárlásból azonban férjem lecsapott a darált marhahúsra és muszáj volt valami "normális" ételt tenni elé. Így már a majonézes karfiol is csúszott... :D
Marhafasírt majonézes karfiollal
Hozzávalók 4 személyre a fasírthoz: 50 dkg marhahús, 2-3 szelet szikkadt kenyér, 1 tojás, 1 kicsi hagyma, 2 nagy cikk fokhagyma, só, bors, olaj; a karfiolhoz: 1 fej karfiol, 1 adag félperces majonéz (1 egész tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, citromlé), 2-3 evőkanál tejföl, 1 arasznyi póréhagyma vagy 1 csokor újhagyma, só, fehér bors, citromlé.
Elkészítése: A kenyeret beáztatjuk, kifacsarjuk és összemorzsoljuk; a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A húst összevegyítjük a többi hozzávalóval, lapos korongokat formálunk belőle, és felforrósított olajban megsütjük. A karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a majonézt a linken lévő leírás szerint, majd a botmixerrel pürésítjük a karfiolt. Hozzákeverjük a majonézt, a tejfölt meg a felaprított póréhagymát, végül ízesítjük sóval, fehér borssal és citromlével. Kenyérrel, paprikával tálaljuk. Húsnapon ehető.
FF - 2013/12
2013. november 22., péntek
Marhafasírt majonézes karfiollal
Címkék:
diéta,
fasírtfélék,
főfogás,
húsos,
húsos fasírtok,
karfiol,
marha/borjú
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. november 22., péntek
Marhafasírt majonézes karfiollal
Majonézes karfiolt terveztem vacsorára, meg is főztem hozzá még délelőtt a karfiolt. Este, hazaérkezvén munkából és a vásárlásból azonban férjem lecsapott a darált marhahúsra és muszáj volt valami "normális" ételt tenni elé. Így már a majonézes karfiol is csúszott... :D
Marhafasírt majonézes karfiollal
Hozzávalók 4 személyre a fasírthoz: 50 dkg marhahús, 2-3 szelet szikkadt kenyér, 1 tojás, 1 kicsi hagyma, 2 nagy cikk fokhagyma, só, bors, olaj; a karfiolhoz: 1 fej karfiol, 1 adag félperces majonéz (1 egész tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, citromlé), 2-3 evőkanál tejföl, 1 arasznyi póréhagyma vagy 1 csokor újhagyma, só, fehér bors, citromlé.
Elkészítése: A kenyeret beáztatjuk, kifacsarjuk és összemorzsoljuk; a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A húst összevegyítjük a többi hozzávalóval, lapos korongokat formálunk belőle, és felforrósított olajban megsütjük. A karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a majonézt a linken lévő leírás szerint, majd a botmixerrel pürésítjük a karfiolt. Hozzákeverjük a majonézt, a tejfölt meg a felaprított póréhagymát, végül ízesítjük sóval, fehér borssal és citromlével. Kenyérrel, paprikával tálaljuk. Húsnapon ehető.
FF - 2013/12
Marhafasírt majonézes karfiollal
Hozzávalók 4 személyre a fasírthoz: 50 dkg marhahús, 2-3 szelet szikkadt kenyér, 1 tojás, 1 kicsi hagyma, 2 nagy cikk fokhagyma, só, bors, olaj; a karfiolhoz: 1 fej karfiol, 1 adag félperces majonéz (1 egész tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, citromlé), 2-3 evőkanál tejföl, 1 arasznyi póréhagyma vagy 1 csokor újhagyma, só, fehér bors, citromlé.
Elkészítése: A kenyeret beáztatjuk, kifacsarjuk és összemorzsoljuk; a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A húst összevegyítjük a többi hozzávalóval, lapos korongokat formálunk belőle, és felforrósított olajban megsütjük. A karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a majonézt a linken lévő leírás szerint, majd a botmixerrel pürésítjük a karfiolt. Hozzákeverjük a majonézt, a tejfölt meg a felaprított póréhagymát, végül ízesítjük sóval, fehér borssal és citromlével. Kenyérrel, paprikával tálaljuk. Húsnapon ehető.
FF - 2013/12
Címkék:
diéta,
fasírtfélék,
főfogás,
húsos,
húsos fasírtok,
karfiol,
marha/borjú
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése