2015. július 16., csütörtök

Vándorok eledele 4. - Fokhagymás-petrezselymes kagyló

A változatosság kedvéért most ismét egy kagylós étel következzen... dehát ha már Görögország és tengerpart, hát legyen látszatja is. :)
Ezt a kagylót már nem mi gyűjtöttük, hanem a piacon vettük: félkilós adagokban volt zacskózva a friss kagylóhús. Egyszerűen készítettem el, és pirítóssal ettük. Igaz, ez az adag hármunknak csak amolyan előétel gyanánt fungált, de nagyon-nagyon finom volt.


Fokhagymás-petrezselymes kagyló 

Hozzávalók 3 személyre (előételként): 50 dkg friss kagylóhús, 5 dkg vaj, 3 nagy cikk fokhagyma, 1/2 citrom filézett húsa, 1 kis csokor petrezselyemzöld, só, bors, fehér és barna pirított kenyér, esetleg friss zöldségek.

Elkészítése: A kagylóhúst alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük. Fölaprítjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldet meg a kifilézett citromhúst. A vajat fölforrósítjuk, rádobjuk a kagylót, és kb. 2 percig nagy lángon, állandóan kavargatva, megpirítjuk-pároljuk. Ekkor rádobjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldet meg a citromot, és további 2-3 percig pároljuk együtt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd pirítóssal és friss zöldséggel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. július 16., csütörtök

Vándorok eledele 4. - Fokhagymás-petrezselymes kagyló

A változatosság kedvéért most ismét egy kagylós étel következzen... dehát ha már Görögország és tengerpart, hát legyen látszatja is. :)
Ezt a kagylót már nem mi gyűjtöttük, hanem a piacon vettük: félkilós adagokban volt zacskózva a friss kagylóhús. Egyszerűen készítettem el, és pirítóssal ettük. Igaz, ez az adag hármunknak csak amolyan előétel gyanánt fungált, de nagyon-nagyon finom volt.


Fokhagymás-petrezselymes kagyló 

Hozzávalók 3 személyre (előételként): 50 dkg friss kagylóhús, 5 dkg vaj, 3 nagy cikk fokhagyma, 1/2 citrom filézett húsa, 1 kis csokor petrezselyemzöld, só, bors, fehér és barna pirított kenyér, esetleg friss zöldségek.

Elkészítése: A kagylóhúst alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük. Fölaprítjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldet meg a kifilézett citromhúst. A vajat fölforrósítjuk, rádobjuk a kagylót, és kb. 2 percig nagy lángon, állandóan kavargatva, megpirítjuk-pároljuk. Ekkor rádobjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldet meg a citromot, és további 2-3 percig pároljuk együtt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd pirítóssal és friss zöldséggel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: