Nagyon finom, eléggé gyorsan elkészülő finomság akár hirtelen beállított vendégek számára, desszertként, akár másodiknak egy kiadósabb leves után, vagy csak uzsonnára, vacsorára.
Meggyes-túrós rétes
Hozzávalók: 40 dkg leveles tészta, 2 csapott evőkanál búzadara, 40-50 dkg tehéntúró, 2 tojássárgája + 1 egész tojás (házi), xilit vagy fruktóz, 1 citrom reszelt héja, 1-2 tasak vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vaníliapor, 30 dkg meggy (kimagozva).
Elkészítése: A leveles tésztát akkorára nyújtjuk, amekkora a tepsi hossza. A tehéntúrót kézi mixer segítségével habosra keverjük a tojássárgájával, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral meg az ízlés szerinti xilittel (10-15 dkg mehet bele, a meggy úgyis savanykás). A kinyújtott tésztára rászórunk 1 evőkanál darát, majd a háromnegyedére rásimítjuk a túrós krémet, végül erre rászórjuk a maradék darát. Eloszlatjuk a krémen a meggyet, majd a tésztát (hosszanti oldalán) feltekerjük. Tepsibe helyezzük, éles késsel néhány helyen rézsútosan bemetsszük, majd lekenjük felvert tojással, és 220 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
KAL-2017
2016. június 28., kedd
Meggyes-túrós rétes
Címkék:
gyors,
gyors és könnyű,
gyümölcsös,
hagyományos,
leveles/rétes tészta,
sütemények
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2016. június 28., kedd
Meggyes-túrós rétes
Nagyon finom, eléggé gyorsan elkészülő finomság akár hirtelen beállított vendégek számára, desszertként, akár másodiknak egy kiadósabb leves után, vagy csak uzsonnára, vacsorára.
Meggyes-túrós rétes
Hozzávalók: 40 dkg leveles tészta, 2 csapott evőkanál búzadara, 40-50 dkg tehéntúró, 2 tojássárgája + 1 egész tojás (házi), xilit vagy fruktóz, 1 citrom reszelt héja, 1-2 tasak vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vaníliapor, 30 dkg meggy (kimagozva).
Elkészítése: A leveles tésztát akkorára nyújtjuk, amekkora a tepsi hossza. A tehéntúrót kézi mixer segítségével habosra keverjük a tojássárgájával, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral meg az ízlés szerinti xilittel (10-15 dkg mehet bele, a meggy úgyis savanykás). A kinyújtott tésztára rászórunk 1 evőkanál darát, majd a háromnegyedére rásimítjuk a túrós krémet, végül erre rászórjuk a maradék darát. Eloszlatjuk a krémen a meggyet, majd a tésztát (hosszanti oldalán) feltekerjük. Tepsibe helyezzük, éles késsel néhány helyen rézsútosan bemetsszük, majd lekenjük felvert tojással, és 220 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
KAL-2017
Meggyes-túrós rétes
Hozzávalók: 40 dkg leveles tészta, 2 csapott evőkanál búzadara, 40-50 dkg tehéntúró, 2 tojássárgája + 1 egész tojás (házi), xilit vagy fruktóz, 1 citrom reszelt héja, 1-2 tasak vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vaníliapor, 30 dkg meggy (kimagozva).
Elkészítése: A leveles tésztát akkorára nyújtjuk, amekkora a tepsi hossza. A tehéntúrót kézi mixer segítségével habosra keverjük a tojássárgájával, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral meg az ízlés szerinti xilittel (10-15 dkg mehet bele, a meggy úgyis savanykás). A kinyújtott tésztára rászórunk 1 evőkanál darát, majd a háromnegyedére rásimítjuk a túrós krémet, végül erre rászórjuk a maradék darát. Eloszlatjuk a krémen a meggyet, majd a tésztát (hosszanti oldalán) feltekerjük. Tepsibe helyezzük, éles késsel néhány helyen rézsútosan bemetsszük, majd lekenjük felvert tojással, és 220 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
KAL-2017
Címkék:
gyors,
gyors és könnyű,
gyümölcsös,
hagyományos,
leveles/rétes tészta,
sütemények
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Guszta nagyon, jöhetne bármikor :-)
Megjegyzés küldése