Egy finom tekercs, ami hidegen-melegen egyaránt finom.
Fűszeres, töltött
csirketekercs
Hozzávalók 6-8
személyre: 2 egész csirkemell kicsontozva (1,5-1,7 kg), só, bors, 2 evőkanál
szárított rozmaring összezúzva, 3-4 evőkanál paprikalekvár (darált sós
paprika), 15-20 dkg hajszálvékonyra szeletelt császárszalonna, 15 dkg sajt,
olaj.
Elkészítése: A
csirkemelleket félbevágjuk, majd mindegyiket úgy vágjuk be innen és onnan, hogy
nagyjából ujjnyi vastag lappá tudjuk kiteríteni. Ha szükséges, kissé ki is
klopfolhatjuk, én nem tettem. Mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal,
illetve jól bedörzsöljük az összezúzott rozmaringgal, lazán feltekerjük, és
néhány órára félretesszük. Ezután több rétegben alufóliát terítünk le,
megkenjük kevés olajjal, császárszalonna-szeleteket helyezünk rá egymás mellé
(6-7 szelet 1 húshoz), majd a húsdarabokat ráterítjük, megkenjük
paprikalekvárral, ráhelyezünk néhány sajtcsíkot, és a helető legszorosabban
feltekerjük. Az alufólia végit jól összeszorítjuk és megcsavarjuk. A
becsomagolt húsokat hőálló tálba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és 220 fokra
előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük-pároljuk. Végül óvatosan
kicsomagoljuk, és visszatoljuk a sütöbe 5-10 percre, hogy a szalonna kissé
megpiruljon rajta. Melegen bármilyen körettel tálalható, hidegen sok-sok friss zöldséggel kínáljuk.
KT - 2016/7
KT - 2016/7
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése