2016. június 25., szombat

Fűszeres, töltött csirketekercs

Egy finom tekercs, ami hidegen-melegen egyaránt finom. 


Fűszeres, töltött csirketekercs

Hozzávalók 6-8 személyre: 2 egész csirkemell kicsontozva (1,5-1,7 kg), só, bors, 2 evőkanál szárított rozmaring összezúzva, 3-4 evőkanál paprikalekvár (darált sós paprika), 15-20 dkg hajszálvékonyra szeletelt császárszalonna, 15 dkg sajt, olaj.


Elkészítése: A csirkemelleket félbevágjuk, majd mindegyiket úgy vágjuk be innen és onnan, hogy nagyjából ujjnyi vastag lappá tudjuk kiteríteni. Ha szükséges, kissé ki is klopfolhatjuk, én nem tettem. Mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal, illetve jól bedörzsöljük az összezúzott rozmaringgal, lazán feltekerjük, és néhány órára félretesszük. Ezután több rétegben alufóliát terítünk le, megkenjük kevés olajjal, császárszalonna-szeleteket helyezünk rá egymás mellé (6-7 szelet 1 húshoz), majd a húsdarabokat ráterítjük, megkenjük paprikalekvárral, ráhelyezünk néhány sajtcsíkot, és a helető legszorosabban feltekerjük. Az alufólia végit jól összeszorítjuk és megcsavarjuk. A becsomagolt húsokat hőálló tálba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és 220 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük-pároljuk. Végül óvatosan kicsomagoljuk, és visszatoljuk a sütöbe 5-10 percre, hogy a szalonna kissé megpiruljon rajta. Melegen bármilyen körettel tálalható, hidegen sok-sok friss zöldséggel kínáljuk. 
KT - 2016/7

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. június 25., szombat

Fűszeres, töltött csirketekercs

Egy finom tekercs, ami hidegen-melegen egyaránt finom. 


Fűszeres, töltött csirketekercs

Hozzávalók 6-8 személyre: 2 egész csirkemell kicsontozva (1,5-1,7 kg), só, bors, 2 evőkanál szárított rozmaring összezúzva, 3-4 evőkanál paprikalekvár (darált sós paprika), 15-20 dkg hajszálvékonyra szeletelt császárszalonna, 15 dkg sajt, olaj.


Elkészítése: A csirkemelleket félbevágjuk, majd mindegyiket úgy vágjuk be innen és onnan, hogy nagyjából ujjnyi vastag lappá tudjuk kiteríteni. Ha szükséges, kissé ki is klopfolhatjuk, én nem tettem. Mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal, illetve jól bedörzsöljük az összezúzott rozmaringgal, lazán feltekerjük, és néhány órára félretesszük. Ezután több rétegben alufóliát terítünk le, megkenjük kevés olajjal, császárszalonna-szeleteket helyezünk rá egymás mellé (6-7 szelet 1 húshoz), majd a húsdarabokat ráterítjük, megkenjük paprikalekvárral, ráhelyezünk néhány sajtcsíkot, és a helető legszorosabban feltekerjük. Az alufólia végit jól összeszorítjuk és megcsavarjuk. A becsomagolt húsokat hőálló tálba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és 220 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük-pároljuk. Végül óvatosan kicsomagoljuk, és visszatoljuk a sütöbe 5-10 percre, hogy a szalonna kissé megpiruljon rajta. Melegen bármilyen körettel tálalható, hidegen sok-sok friss zöldséggel kínáljuk. 
KT - 2016/7

Nincsenek megjegyzések: