2016. június 10., péntek

Tejszínes-zöldséges csirke

Amikor valami gyors kell, de a minőség sem mindegy. Fontos, hogy a zöldségeket ne főzzük szét, jó roppanósak maradjanak, inkább nyersek, mint átpuhultak. Van fog, meg lehet rágni... :)


Tejszínes-zöldséges csirke

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy kicsontozott csirkemell, 50 dkg brokkoli, 50 dkg sárgarépa, 2 evőkanál mascarpone, 2 dl tejszín, só, bors, olaj, esetleg petrezselyemzöld.

Elkészítése: A csirkemellet szeletekre, majd kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A sárgarépát szintén hansonló nagyságú hasábokra daraboljuk, a brokkolit pedig rózsáira szedjük. (Természetesen, amit kell, meghámozunk, illetve megmosunk.) Egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a húst, nagy lángon, állandóan kavargatva hirtelen (1-2 perc) megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük (Nagy legyen a láng, hoyg piruljon, és még ne kezdjen el levet engedni). A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a répahasábokat, és állandóan kavargatva kb. 5 percig pároljuk. ezután hozzáadjuk a megpirított húst meg a brokkolit, és lefedve, először saját levében, majd ha szükséges kevés forró vizet öntve alá 6-7 perc alatt megpároljuk. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, elkeverjük, felöntjük a teszínnel (ha kell, vízzel vagy tejjel is hígíthatunk rajta), és kb. 2 perc alatt kiforraljuk. Ha szeretnénk, végül aprított petrezselyemzölddel is megszórjuk. Főtt rizzsel kínáljuk, de önmagában is finom, laktató, illetve nem utolsó sorban tápláló.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. június 10., péntek

Tejszínes-zöldséges csirke

Amikor valami gyors kell, de a minőség sem mindegy. Fontos, hogy a zöldségeket ne főzzük szét, jó roppanósak maradjanak, inkább nyersek, mint átpuhultak. Van fog, meg lehet rágni... :)


Tejszínes-zöldséges csirke

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy kicsontozott csirkemell, 50 dkg brokkoli, 50 dkg sárgarépa, 2 evőkanál mascarpone, 2 dl tejszín, só, bors, olaj, esetleg petrezselyemzöld.

Elkészítése: A csirkemellet szeletekre, majd kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A sárgarépát szintén hansonló nagyságú hasábokra daraboljuk, a brokkolit pedig rózsáira szedjük. (Természetesen, amit kell, meghámozunk, illetve megmosunk.) Egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a húst, nagy lángon, állandóan kavargatva hirtelen (1-2 perc) megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük (Nagy legyen a láng, hoyg piruljon, és még ne kezdjen el levet engedni). A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a répahasábokat, és állandóan kavargatva kb. 5 percig pároljuk. ezután hozzáadjuk a megpirított húst meg a brokkolit, és lefedve, először saját levében, majd ha szükséges kevés forró vizet öntve alá 6-7 perc alatt megpároljuk. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, elkeverjük, felöntjük a teszínnel (ha kell, vízzel vagy tejjel is hígíthatunk rajta), és kb. 2 perc alatt kiforraljuk. Ha szeretnénk, végül aprított petrezselyemzölddel is megszórjuk. Főtt rizzsel kínáljuk, de önmagában is finom, laktató, illetve nem utolsó sorban tápláló.

Nincsenek megjegyzések: