Amikor eltelt a délelőtt egyéb munkával, de délben a gyerekeknek muszáj valami kedvükre való finomat enniük, akkor a gyümölcsleves az egyik legjobb választás. Szabály nincs rá, abból készülhet, ami éppen található otthon. Ezúttal az alma és a rebarbara volt a soros nálunk.
Alma-rebarbara leves mentával
Hozzávalók 4-5 személyre: 3 alma, 35 dkg rebarbara, cukor (nálam xilit és sztéviapor), 1 tojássárgája, 2-3 dl tej, 1 kis csokor menta, só, citromlé.
Elkészítése: Fölforralunk 2-2,5 l vizet, majd rendre beledobjuk a meghámozott, kockára vágott almát, és 2-3 perccel később a karikára vágott rebarbarát. Ízesítjük valamilyen édesítővel meg 1-2 csipetnyi sóval, 3-4 percig főzzük együtt (vagy ameddig szükséges, csak éppen nem főjenek szét a darabkák), majd hozzáöntjük a tej kétharmadát, és jól kiforraljuk. A tojássárgáját simára keverjük a félretett tejjel, fellazítjuk kevés forró lével, és hozzáöntjük a tűzről félrevett leveshez. Ízlés szerint utánaédesítünk-sózunk, illetve citromlével igazítunk az ízén. Belekeverjük a finomra aprított mentaleveleket, és hagyjuk hűlni. Akár langyosan, akár jól behűtve kínáljuk.
NÚ - 2019/5.
2016. június 26., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2016. június 26., vasárnap
Alma-rebarbara leves mentával
Amikor eltelt a délelőtt egyéb munkával, de délben a gyerekeknek muszáj valami kedvükre való finomat enniük, akkor a gyümölcsleves az egyik legjobb választás. Szabály nincs rá, abból készülhet, ami éppen található otthon. Ezúttal az alma és a rebarbara volt a soros nálunk.
Alma-rebarbara leves mentával
Hozzávalók 4-5 személyre: 3 alma, 35 dkg rebarbara, cukor (nálam xilit és sztéviapor), 1 tojássárgája, 2-3 dl tej, 1 kis csokor menta, só, citromlé.
Elkészítése: Fölforralunk 2-2,5 l vizet, majd rendre beledobjuk a meghámozott, kockára vágott almát, és 2-3 perccel később a karikára vágott rebarbarát. Ízesítjük valamilyen édesítővel meg 1-2 csipetnyi sóval, 3-4 percig főzzük együtt (vagy ameddig szükséges, csak éppen nem főjenek szét a darabkák), majd hozzáöntjük a tej kétharmadát, és jól kiforraljuk. A tojássárgáját simára keverjük a félretett tejjel, fellazítjuk kevés forró lével, és hozzáöntjük a tűzről félrevett leveshez. Ízlés szerint utánaédesítünk-sózunk, illetve citromlével igazítunk az ízén. Belekeverjük a finomra aprított mentaleveleket, és hagyjuk hűlni. Akár langyosan, akár jól behűtve kínáljuk.
NÚ - 2019/5.
Alma-rebarbara leves mentával
Hozzávalók 4-5 személyre: 3 alma, 35 dkg rebarbara, cukor (nálam xilit és sztéviapor), 1 tojássárgája, 2-3 dl tej, 1 kis csokor menta, só, citromlé.
Elkészítése: Fölforralunk 2-2,5 l vizet, majd rendre beledobjuk a meghámozott, kockára vágott almát, és 2-3 perccel később a karikára vágott rebarbarát. Ízesítjük valamilyen édesítővel meg 1-2 csipetnyi sóval, 3-4 percig főzzük együtt (vagy ameddig szükséges, csak éppen nem főjenek szét a darabkák), majd hozzáöntjük a tej kétharmadát, és jól kiforraljuk. A tojássárgáját simára keverjük a félretett tejjel, fellazítjuk kevés forró lével, és hozzáöntjük a tűzről félrevett leveshez. Ízlés szerint utánaédesítünk-sózunk, illetve citromlével igazítunk az ízén. Belekeverjük a finomra aprított mentaleveleket, és hagyjuk hűlni. Akár langyosan, akár jól behűtve kínáljuk.
NÚ - 2019/5.
Címkék:
gyors,
gyors és könnyű,
gyümölcsös,
levesek,
nyári,
rebarbara
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése