2016. augusztus 31., szerda

Keleties tök rizzsel

Húsmentes étel gyanánt nagyszerű és laktató kombináció ez így. Érdekes volt az íze, de aki kedveli a keleties ízvilágot, annak nagyon bejönne.


Keleties tök rizzsel

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg tökhús (tisztán mérve, héja és majga nélkül), olívaolaj, 1 hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, 1 diónyi friss gyömbér, 1/2-1 csípős paprika, szójaszósz, hal-vagy kagylószósz, rizsecet, só, petrezselyemzöld (vagy koriander).

Elkészítése: A gyömbért, a fokagymát és a csípős paspikát nagyon finomra aprítjuk, a hagymát vékonyan felcsíkozzuk, a tököt pedig kb. 1/2 cm vastag szeletekre, majd 2-3 mm-es hasábokra vágjuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük először a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért meg a csípős paprikát, és 1-2 perc után a tököt. Elkeverjük és hagyjuk saját levében párolódni, gyakran kavargatva. Miután saját levét elfőtte, kicsinként kevés forró vizet öntünk alá mindaddig, amíg a tök meg nem puhul. Végül szójaszósszal, hal- és/vagy kagylószósszal, illetve rizsecettel ízesítjük tetszés szerint, és ha szükséges, utánasózunk. Megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és főtt rizzsel tálaljuk.

NÚ - 2019/márc.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. augusztus 31., szerda

Keleties tök rizzsel

Húsmentes étel gyanánt nagyszerű és laktató kombináció ez így. Érdekes volt az íze, de aki kedveli a keleties ízvilágot, annak nagyon bejönne.


Keleties tök rizzsel

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg tökhús (tisztán mérve, héja és majga nélkül), olívaolaj, 1 hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, 1 diónyi friss gyömbér, 1/2-1 csípős paprika, szójaszósz, hal-vagy kagylószósz, rizsecet, só, petrezselyemzöld (vagy koriander).

Elkészítése: A gyömbért, a fokagymát és a csípős paspikát nagyon finomra aprítjuk, a hagymát vékonyan felcsíkozzuk, a tököt pedig kb. 1/2 cm vastag szeletekre, majd 2-3 mm-es hasábokra vágjuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük először a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért meg a csípős paprikát, és 1-2 perc után a tököt. Elkeverjük és hagyjuk saját levében párolódni, gyakran kavargatva. Miután saját levét elfőtte, kicsinként kevés forró vizet öntünk alá mindaddig, amíg a tök meg nem puhul. Végül szójaszósszal, hal- és/vagy kagylószósszal, illetve rizsecettel ízesítjük tetszés szerint, és ha szükséges, utánasózunk. Megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és főtt rizzsel tálaljuk.

NÚ - 2019/márc.

Nincsenek megjegyzések: