2016. december 27., kedd

Csokoládés citromos keksz

Olyan régóta tartrogatom már ezeket a recepteket, hogy szinte el is feledkeztem arról, hogy feltegyem a blogra. Pedig éppen szilveszterre valóak. :) 


Csokoládés citromos keksz

Hozzávalók: 12 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 csipet só, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg étcsokoládé, 22,5 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 teáskanál citromlé.


Elkészítése: A vajat simára dolgozzuk a cukorral, a sóval meg a tojással. Ezután hozzáadjuk a citromlével leoltott sütőport, majd beledolgozzuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt csokoládét és a lisztet. Gyorsan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. A hűtőből elővéve jól meglisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk, tetszés szerint négylevelű lóhere vagy patkó alakban kivágjuk, és sütőpapíros tepsire téve, 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. 

Megjegyzés:Más alkalmakkor, természetesen, más formával is kiszúrhatók. :) 

EK - 2016/12

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. december 27., kedd

Csokoládés citromos keksz

Olyan régóta tartrogatom már ezeket a recepteket, hogy szinte el is feledkeztem arról, hogy feltegyem a blogra. Pedig éppen szilveszterre valóak. :) 


Csokoládés citromos keksz

Hozzávalók: 12 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 csipet só, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg étcsokoládé, 22,5 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 teáskanál citromlé.


Elkészítése: A vajat simára dolgozzuk a cukorral, a sóval meg a tojással. Ezután hozzáadjuk a citromlével leoltott sütőport, majd beledolgozzuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt csokoládét és a lisztet. Gyorsan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. A hűtőből elővéve jól meglisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk, tetszés szerint négylevelű lóhere vagy patkó alakban kivágjuk, és sütőpapíros tepsire téve, 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. 

Megjegyzés:Más alkalmakkor, természetesen, más formával is kiszúrhatók. :) 

EK - 2016/12

Nincsenek megjegyzések: