Szerencsesüti
Hozzávalók 15-20
darabhoz: 2 tojás, 1 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál liszt,
1 teáskanál citromlé, 2 evőkanál olaj, 1 csipet só, vaj; továbbá: kis
papírcetlik jókívánságokkal.
Elkészítése: A
tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, a citromlével meg a cukrokkal.
Hozzáadjuk az olajat, még verjük egy keveset, végül beledolgozzuk a
tojássárgáját meg a lisztet, és simára dolgozzuk. A sütőt előmelegítjük 180
fokra, előkészítünk 2 tepsit, sütőpapírt helyezünk bele. A masszából egy-egy
evőkanálnyit teszünk a sütőpapírra, hagyjuk elfolyni, illetve a kanál hátával
kb. 8 cm-es körré simítjuk. A körök alatt a sütőpapírt előzőleg megvajazzuk.
Egyszerre két kört teszünk egy tepsire, és az előmelegített sütőben 5 percig
sütjük. Ekkor betesszük a másik tepsit, és amíg az sül, a megsült korongokat
óvatosan leszedjük a sütőpapírról, közepükön végigfektetjük a jókívánságos
papírt, és óvatosan, hogy össze ne ragadjanak, a széleit összenyomkodjuk.
Ezután a félbehajtott korongot egy csésze élére állítjuk, és finoman lenyomkodjuk,
hogy elérjük jellegzetes formáját. Így hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés:
Eleinte talán kisé macerásnak tűnhet a folyamat, nekem sem sikerültek
maradéktalanul az első darabok, a végére azonban elég jól bele lehet jönni.
EK - 2016/12
EK - 2016/12
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése