Akár itthon ünnepeljük a szilvesztert, akár máshoz megyünk buliba, általában készülnünk kell valami harapnivalóval. Én ilyenkor többfélét szeretek készíteni, minél többféle ízben, kivitelben. Ha magam készülök vendégeket fogadni, akkor úgy igyekszem összeállíani a fogásokat, hogy mindenki találhasson a fogára valót: általában készül valami klasszikus ízű-ízesítésű finomság, de kipróbálok, különleges, érdekes, esetleg furcsa párosításokat is. Hogy konkrétan szemléltessem, miről beszélek: pl. lehet sima, normális aprófasírtot készíteni ,ezt szinte mindenki szereti; vagy csirkealsócombot sütök ki, ezt is amolyan "univerzális", illetve egy egyszerű franciasalátát, krumplisalátát, zöldséges tésztasalátát vagy majonézes krumplit is beiktatok. És akkor ezeken kívül jöhetnek a különlegességek amikbe nem mindennapi alapanyagokat, fűszereket "rejtek". Egy másik szempontja a svédasztali menü összeállításának, hogy legyenek olyan fogások, amiből jócskán lehet szedni, amiből nagyobb adagot készítünk,hoyg mindenkinek juthasson belőle, és ne kelljen nézni, hogyha még egy kanálkával teszek magamnak, a többieknek nem jut. A klasszikusaknál felsorolt ételek pont ilyenek: a fenti saláták, vagy a fasírt és a csirkecomb mind ilyen kiadós dolgok. Ezután aztán készülhetnek egyéb kenhető krémek vagy mártogatósok, sajtos vagy más ropogósok, egyéb saláták (pl. svéd gombasaláta), különféle tekercsek, falatkák, harapnivalók. A következőkben összegyűjtöm néhány svédasztalra ajánlott finomságnak a linkjét kategóriánként csoportosítva. Szemelgessetek kedvetekre belőlük.
1. Sonkás-túrós alagút:
2. Spenótos tekercs:
3. Túrós,színes krumplitekercs:
4. Háromszínű töltött tekercs:
5. Sonkakrémes spenótrolád:
6. És itt egy másik "tekercs" is, kissé más formában: Zöldséges-sonkás túróalagút:
7. Színes tekercs:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2016. december 30., péntek
Svédasztalra valók - Tekercsek + néhány jótanács
Akár itthon ünnepeljük a szilvesztert, akár máshoz megyünk buliba, általában készülnünk kell valami harapnivalóval. Én ilyenkor többfélét szeretek készíteni, minél többféle ízben, kivitelben. Ha magam készülök vendégeket fogadni, akkor úgy igyekszem összeállíani a fogásokat, hogy mindenki találhasson a fogára valót: általában készül valami klasszikus ízű-ízesítésű finomság, de kipróbálok, különleges, érdekes, esetleg furcsa párosításokat is. Hogy konkrétan szemléltessem, miről beszélek: pl. lehet sima, normális aprófasírtot készíteni ,ezt szinte mindenki szereti; vagy csirkealsócombot sütök ki, ezt is amolyan "univerzális", illetve egy egyszerű franciasalátát, krumplisalátát, zöldséges tésztasalátát vagy majonézes krumplit is beiktatok. És akkor ezeken kívül jöhetnek a különlegességek amikbe nem mindennapi alapanyagokat, fűszereket "rejtek". Egy másik szempontja a svédasztali menü összeállításának, hogy legyenek olyan fogások, amiből jócskán lehet szedni, amiből nagyobb adagot készítünk,hoyg mindenkinek juthasson belőle, és ne kelljen nézni, hogyha még egy kanálkával teszek magamnak, a többieknek nem jut. A klasszikusaknál felsorolt ételek pont ilyenek: a fenti saláták, vagy a fasírt és a csirkecomb mind ilyen kiadós dolgok. Ezután aztán készülhetnek egyéb kenhető krémek vagy mártogatósok, sajtos vagy más ropogósok, egyéb saláták (pl. svéd gombasaláta), különféle tekercsek, falatkák, harapnivalók. A következőkben összegyűjtöm néhány svédasztalra ajánlott finomságnak a linkjét kategóriánként csoportosítva. Szemelgessetek kedvetekre belőlük.
1. Sonkás-túrós alagút:
2. Spenótos tekercs:
3. Túrós,színes krumplitekercs:
4. Háromszínű töltött tekercs:
5. Sonkakrémes spenótrolád:
6. És itt egy másik "tekercs" is, kissé más formában: Zöldséges-sonkás túróalagút:
7. Színes tekercs:
1. Sonkás-túrós alagút:
2. Spenótos tekercs:
3. Túrós,színes krumplitekercs:
4. Háromszínű töltött tekercs:
5. Sonkakrémes spenótrolád:
6. És itt egy másik "tekercs" is, kissé más formában: Zöldséges-sonkás túróalagút:
7. Színes tekercs:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése