2016. december 4., vasárnap

Szarvasgombás töltött tojás

Reţeta în limba română: mai jos.

Még akkoriban készült ez a delikatesz is, amikor volt szerencsém néhány fekete szarvasgombához. És mivel a szarvasgomba nagyon romlandó, néhány napon belül föl kell használni, hát akkor szinte mindenbe beletettem. A végén a maradékot már csak úgy ettem meg: joghurtos kenyérre reszeltem rá, és megspékeltem egy kicsi csilipehellyel. :) A töltött tojás is nagyon finom volt vele, lényegében bármi, amibe beletettem. Persze, ha valakinek nem ízlik az aromája, annak nem finom ez az étel sem...


Szarvasgombás töltött tojás

Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 3 nagy evőkanál mascarpone, 2-3 evőkanál görög joghurt (sűrű), 1/2 teáskanál finomra reszelt citromhéj, só, bors, 10-15 g reszelt fekete szarvasgomba.

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, majd óvatosan kettévágjuk őket, és sárgájukat kiszedjük. a sárgáját villával összetörjük, majd elkavarjuk a mascarponéval és a joghurttal. Habosra keverjük, majd sóval, borssal, citromhéjjal és szarvasgombával ízesítjük. A krémet csillagcsöves habzsákkal a tojásfehérjébe töltjük, majd tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés: Szarvasgombához nehéz hozzájutni, egy szerencsés véletlen folytán sikerült nekem is, de lehet venni szarvasgombás olajat is, azzal is jó íze lenne ennek a fogásnak. 1-2 evőkanálnyi ízesített olajat lehet a masszába keverni még mielőtt a joghurtot beletennénk. Joghurtból csak annyit kell tenni ezután, amennyitől még jól megtartja a formáját.

EK - 2018/12


Ouă umplute cu cremă de trufe

Ingrediente pentru 4 persoane: 8 ouă, 3 linguri mari mascarpone, 2-3 linguri iaurt grecesc, ½ linguriţă coajă de lămâie răzuită, sare, piper, 10-15 g trufe negre răzuite.

Prepararea: Se fierb ouăle tari, după care se taie în două şi se scoate gălbenuşul fiecăruia. Se zdrobesc gălbenuşurile cu furculiţa şi se amestecă cu mascarpone şi iaurtul. Se freacă bine, să devină spumoasă, şi se condimentează cu sare, piper, coajă de lămâie şi trufe. Se umplu albuşurile cu crema preparată şi se ornează după plac.

Observaţie: Se poate prepara umplutura şi cu ulei aromat cu trufe. Se pun 1-2 linguri înaite de a se adăuga iaurtul. Iaurt se foloseşte doar atât încât umplutura să nu fie prea moale, să-şi păstreze forma.

BA - 2016/CR

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. december 4., vasárnap

Szarvasgombás töltött tojás

Reţeta în limba română: mai jos.

Még akkoriban készült ez a delikatesz is, amikor volt szerencsém néhány fekete szarvasgombához. És mivel a szarvasgomba nagyon romlandó, néhány napon belül föl kell használni, hát akkor szinte mindenbe beletettem. A végén a maradékot már csak úgy ettem meg: joghurtos kenyérre reszeltem rá, és megspékeltem egy kicsi csilipehellyel. :) A töltött tojás is nagyon finom volt vele, lényegében bármi, amibe beletettem. Persze, ha valakinek nem ízlik az aromája, annak nem finom ez az étel sem...


Szarvasgombás töltött tojás

Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 3 nagy evőkanál mascarpone, 2-3 evőkanál görög joghurt (sűrű), 1/2 teáskanál finomra reszelt citromhéj, só, bors, 10-15 g reszelt fekete szarvasgomba.

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, majd óvatosan kettévágjuk őket, és sárgájukat kiszedjük. a sárgáját villával összetörjük, majd elkavarjuk a mascarponéval és a joghurttal. Habosra keverjük, majd sóval, borssal, citromhéjjal és szarvasgombával ízesítjük. A krémet csillagcsöves habzsákkal a tojásfehérjébe töltjük, majd tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés: Szarvasgombához nehéz hozzájutni, egy szerencsés véletlen folytán sikerült nekem is, de lehet venni szarvasgombás olajat is, azzal is jó íze lenne ennek a fogásnak. 1-2 evőkanálnyi ízesített olajat lehet a masszába keverni még mielőtt a joghurtot beletennénk. Joghurtból csak annyit kell tenni ezután, amennyitől még jól megtartja a formáját.

EK - 2018/12


Ouă umplute cu cremă de trufe

Ingrediente pentru 4 persoane: 8 ouă, 3 linguri mari mascarpone, 2-3 linguri iaurt grecesc, ½ linguriţă coajă de lămâie răzuită, sare, piper, 10-15 g trufe negre răzuite.

Prepararea: Se fierb ouăle tari, după care se taie în două şi se scoate gălbenuşul fiecăruia. Se zdrobesc gălbenuşurile cu furculiţa şi se amestecă cu mascarpone şi iaurtul. Se freacă bine, să devină spumoasă, şi se condimentează cu sare, piper, coajă de lămâie şi trufe. Se umplu albuşurile cu crema preparată şi se ornează după plac.

Observaţie: Se poate prepara umplutura şi cu ulei aromat cu trufe. Se pun 1-2 linguri înaite de a se adăuga iaurtul. Iaurt se foloseşte doar atât încât umplutura să nu fie prea moale, să-şi păstreze forma.

BA - 2016/CR

Nincsenek megjegyzések: