Ez az az eset, amikor krémlevest ennél, de nincs hozzá eszközöd. És ha akarod, úgyis megoldod. :)
Isteni ízű leves!
Rusztikus eperkrémleves hidegen
Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg alma, 60 dkg eper, 2 dl
tejszín, 1 citrom, cukor, 1 csipet só; továbbá: néhány szem eper, néhány
evőkanál görög joghurt, citromfű.
Elkészítése: A meghámozott, magtalanított almát kevés
fővő vízbe dobjuk, rálocsoljuk a citrom levét, hozzáadunk 1 csipet sót, és
néhány perc alatt puhára pároljuk. Levét leszűrjük, a gyümölcsöt jól összetörjük, illetve kézi habverővel kikeverjük,
majd hagyjuk kihűlni. Az epret jól megmossuk, szárát lecsipkedjük, majd
villával összetörjük, vagy turmixgéppel darabosra dolgozzuk. Habverővel
belekeverjük a tejszínt, ízlés szerint édesítjük, illetve az alma párolólevével
is felengedjük. Kis kockákra vágott eperrel és joghurtgaluskákkal kínáljuk,
citromfűvel díszítjük.
FF - 2017/5
3 megjegyzés:
Nem tudom a szemem levenni a levesedről!!!
Nagyon szép lett, ebből következik, hogy nagyon finom lehetett :-)
Köszönöm, tényleg finom volt. :)
Megjegyzés küldése