2018. február 17., szombat

Csirkés-zöldséges kelt pite

Eddig sosem láttam még a boltokban fagyasztott pizzatésztát, ezért nagyot néztem, amikor felfedeztem. Rögtön vettem is három csomaggal, nem azért mert nem tudok pizzatésztát csinálni (főleg, hogy a kenyérsütőgépben 45 perc alatt készen van) hanem csak egyszerűen, mert újdonság volt neem, és ki akartam próbálni. Mire hazaérkeztem, az egyik szinte ki is olvadt, úgyhogy azonnal ki is próbáltam. Nagyon finom állagúra sült, monhatom, megérte az óriási 2 lej valamennyit. :D Akinek nincs ilyen tésztája, a pizzatésztám receptje szerint nyugodtan elkészítheti: 


Csirkés-zöldséges kelt pite

Hozzávalók 4-5 személyre: 2 hagyma, 3 sárgarépa, 2 zellerszár, 20 dkg barna csiperke, 5-6 cikk fokhagyma, 3 kicsontozott egész csirkecomb, só bors, zsiradék;
a szószhoz: 2 dl tejszín, 15 dkg Cheddar sajt, 1 cikk fokhagyma, ½ csokos ptrezselyemzöld vagy a zellerszáron található zellerlevelek, só, bors;
továbbá: 4 tojás, 10 dkg Cheddar sajt, só, bors, kevés olaj, zsemlemorzsa, 1 marék hámozott tökmag, 40 dkg kész pizzatészta. 

Elkészítése: A csirkecombor hosszú csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. Kevés felforrósított zsiradékon fehéredésig pirítjuk, majd addig pároljuk saját levében gyakran kavargatva, míg zsírjára nem sül. A zöldségeket meghámozzuk, a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát és a zellerszárat kis kockákra vágjuk, a gombát pedig vékonyan felszeleteljük. Forró zsiradékon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, majd amikor szinte elkészültek, hozzáadjuk a gombát meg a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg zsírjára nem sül. Ekkor szűrőbe tesszük, hogy a leve lecsepegjen, a levet felfogjuk. A szószhoz felforraljuk a tejszínt a zöldség kifogott levével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet meg a sajtot, és hagyjuk egyet-kettőt lobbanni. A tojásokat felverjük a sajttal illetve a fűszerekkel, a tökmagot durvára aprítjuk. Egy szögletes hőálló tálat megkenünk olajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleterítjük a kinyújtott pizzatésztát úgy, hogy a széleit is takarja. Az alján elsimítjuk a szószt, eloszlatjuk rajta a húscsíkokat, majd befedjük a gombás zöldséggel. Ráöntjük a sajtos tojást, elsimítjuk, a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk, lekenjük tojással (a sajtos keverékből meghagyunk 1-2 evőkanálnyit), illetve megszórjuk tökmaggal, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt (vagy amíg a töltelék a közepén is jól megdermed) aranybarnára sütjük. Tálalás előtt 10-15 percig pihenni hagyjuk , utána szépen lehet szeletelni. Melegen, hidegen egyaránt finom.

ÉÍ - 2018/TAVASZ




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. február 17., szombat

Csirkés-zöldséges kelt pite

Eddig sosem láttam még a boltokban fagyasztott pizzatésztát, ezért nagyot néztem, amikor felfedeztem. Rögtön vettem is három csomaggal, nem azért mert nem tudok pizzatésztát csinálni (főleg, hogy a kenyérsütőgépben 45 perc alatt készen van) hanem csak egyszerűen, mert újdonság volt neem, és ki akartam próbálni. Mire hazaérkeztem, az egyik szinte ki is olvadt, úgyhogy azonnal ki is próbáltam. Nagyon finom állagúra sült, monhatom, megérte az óriási 2 lej valamennyit. :D Akinek nincs ilyen tésztája, a pizzatésztám receptje szerint nyugodtan elkészítheti: 


Csirkés-zöldséges kelt pite

Hozzávalók 4-5 személyre: 2 hagyma, 3 sárgarépa, 2 zellerszár, 20 dkg barna csiperke, 5-6 cikk fokhagyma, 3 kicsontozott egész csirkecomb, só bors, zsiradék;
a szószhoz: 2 dl tejszín, 15 dkg Cheddar sajt, 1 cikk fokhagyma, ½ csokos ptrezselyemzöld vagy a zellerszáron található zellerlevelek, só, bors;
továbbá: 4 tojás, 10 dkg Cheddar sajt, só, bors, kevés olaj, zsemlemorzsa, 1 marék hámozott tökmag, 40 dkg kész pizzatészta. 

Elkészítése: A csirkecombor hosszú csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. Kevés felforrósított zsiradékon fehéredésig pirítjuk, majd addig pároljuk saját levében gyakran kavargatva, míg zsírjára nem sül. A zöldségeket meghámozzuk, a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát és a zellerszárat kis kockákra vágjuk, a gombát pedig vékonyan felszeleteljük. Forró zsiradékon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, majd amikor szinte elkészültek, hozzáadjuk a gombát meg a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg zsírjára nem sül. Ekkor szűrőbe tesszük, hogy a leve lecsepegjen, a levet felfogjuk. A szószhoz felforraljuk a tejszínt a zöldség kifogott levével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet meg a sajtot, és hagyjuk egyet-kettőt lobbanni. A tojásokat felverjük a sajttal illetve a fűszerekkel, a tökmagot durvára aprítjuk. Egy szögletes hőálló tálat megkenünk olajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleterítjük a kinyújtott pizzatésztát úgy, hogy a széleit is takarja. Az alján elsimítjuk a szószt, eloszlatjuk rajta a húscsíkokat, majd befedjük a gombás zöldséggel. Ráöntjük a sajtos tojást, elsimítjuk, a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk, lekenjük tojással (a sajtos keverékből meghagyunk 1-2 evőkanálnyit), illetve megszórjuk tökmaggal, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt (vagy amíg a töltelék a közepén is jól megdermed) aranybarnára sütjük. Tálalás előtt 10-15 percig pihenni hagyjuk , utána szépen lehet szeletelni. Melegen, hidegen egyaránt finom.

ÉÍ - 2018/TAVASZ




Nincsenek megjegyzések: