Csilis babbal
töltött paprika
Hozzávalók 4
személyre: 4 kaliforniai paprika (vagy paradicsompaprika), 4+2 paradicsom, 60
dkg darált marhahús, 2 nagy hagyma, 1 sárgarépa, 1 csilipaprika vagy ízlés szerinti
csilipor, 4-5 cikk fokhagyma, 25 dkg főtt vesebab, 1 kukoricakonzerv, 1 tojás,
zsemlemorzsa, 1 teáskanál pirospaprika, olaj, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
paprikákat kicsumázzuk, illetve 4 szép kerek paradicsomnak is kivájjuk a
belsejét. A kivájt belsejét és a másik két paradicsomot összeaprítjuk. A
felaprított hagymát megdinszteljük néhány evőkanálnyi felforrósított olajon,
hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát, a zúzott fokhagymát meg az apróra
vágott csilit, és összepároljuk. Mikor kissé összeesett, megszórjuk
pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kevergetve
pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, és kevés forró vizet öntögetve hozzá,
fedő alatt puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a főtt babot meg
a leszűrt kukoricát, utánaízesítünk, majd elkeverjük a tojással, és ha
szükséges, kevés zsemlemorzsával. A kivájt paprikákat és paradicsomot
megtöltjük a masszával, és tűzálló tálba helyezzük. Meglocsoljuk kevés olajjal,
és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt (vagy amennyi szükséges), készre sütjük.
Kínálhatjuk önmagában petrezselyemzölddel megszórva, vagy valamilyen fűszeres
tejföl, joghurt kíséretében.
EK - 2018/7
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése