Akkor maradjunk még egy recept erejéig a kolbászoknál. Ez is nagyon finom kolbász, sőt, nekem jobban is ízlett, mint a másik, mégha valamivel macerásabb is az elkészítése. Birkabelet nálunk mindig lehet kapni, legalábbis a bevásárlóközpontokban, úgyhogy ez nem gond, inkább az volt a gond, amíg találtam olyan vékony kolbásztöltő csövet, amivel birkabélbe is lehet tölteni. A sajtot igazán pici kockákra kell vágni, hogy majd ne akadjon el a töltőben.
Sajtos, pikáns
grillkolbász
Hozzávalók: 1,5
kg zsírosabb sertéshús, 1 kg marhahús, 1 maréknyi fokhagyma, 1-2 evőkanál só, 1
teáskanál őrölt bors, 1-2 zöld színű csípős paprika, 15 dkg kemény sajt, 1-1,5
dl víz, birka- vagy sertésbél.
Elkészítése: A húsokat feldaraboljuk, összevegyítjük, és ledaráljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a pici kockákra vágott,
kicsumázott, ereitől megszabadított zöld csípős paprikát, majd sóval és borssal ízesítjük tetszés szerint. Közben beledolgozzuk a vizet is – így a fűszerek jól eldolgozódnak a masszában. Végül
hozzáadjuk a kis kockákra vágott sajtot, és még egyszer alaposan
eldolgozzuk. Az elkészült masszát vékony birkabélbe vagy sertésbélbe töltjük,
tetszés szerinti hosszúságú szálakat készítve belőle (vékony kolbászból kb. 2
arasznyi hosszúakat készítettem). A szálakat rúdra akasztjuk, hagyjuk
megszikkadni, majd feltekerve és bambusznyársakkal megtűzve meggrillezzük, vagy
felfüstöljük hosszútávú tárolásra..
ÉÍ - 2018/NYÁR
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése