Egy oreós torta készítése után még maradt némi keksz és egyéb hozzávaló, amibel gyorsan összedobtam az alábbi krémet. Mondom, néha belefér. :D
Oreós pohárkrém
Hozzávalók (4
személyre): 10 dkg mascarpone, 20 dkg sűrű görög joghurt, 2 dl
habtejszín, 3-4 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint), 8 darab
Oreo-keksz, 1 teáskanál vaníliakivonat;
a díszítéshez: 4
db Oreo-keksz, 4 physalis vagy más gyümölcs.
Elkészítése: A
mascarponét simára keverjük a kekszekről levájt krémmel, a
görög joghurttal, 2-3 evőkanál porcukorral meg a
vaníliakivonattal, majd fellazítjuk az 1 evőkanál porcukorral
kemény habbá vert tejszínnel. Ezután a kekszeket összetörjük,
és lazán beleforgatjuk a krémbe, vagy ha úgy szeretnénk, az
összetördelt kekszet kelyhekbe rétegezzük az elkészített
krémmel. A tetejére kevés kekszmorzsát, illetve egy egész
kekszet teszünk, és physalis-szal vagy más gyümölccsel
díszítjük.
Megjegyzés: A
cukrot ízlés szerint adagoljuk. Vigyázat, a kekszekről levájt
krém eléggé édes, csak akkor adjunk a krémhez plusz cukrot, ha
szükségesnek ítéljük.
NÚ - 2019/MÁJ.
1 megjegyzés:
Csodás desszert! :-)
Megjegyzés küldése