2019. június 23., vasárnap

Kókuszos-málnás fagylalttorta


Ennek nem lehet ellenállni...


Kókuszos-málnás fagylalttorta 

Hozzávalók: 1 doboz kókusztej (400 ml), 10-12 dkg mascarpone, 4 dl tejszín, 1 tasaok bourbon vaníliás cukor, 4 evőkanál cukor, 15 dkg fagyasztott málna;
a karamellöntethez: 6 evőkanál cukor, 8 dkg vaj, 2-2,5 dl tejszín;
továbbá: néhány szem málna, mentalevelek.

Elkészítése: A kókusztejet simára kavarjuk a mascarponéval meg a cukorral, majd hozzáöntünk 2 dl tejszínt, és beletesszük a kissé összetördelt fagyasztott málnát is. A másik 2 dl tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd beleforgatjuk a mascarponés-málnás keverékbe. A masszát tetszés szerinti szilikonformába öntjük (kuglóf-, őzgerinc-, vagy egyszerű kalácsforma), és egy éjszakára betesszük a fagyasztóba. Másnap tányérra borítjuk, lehúzzuk róla a formát, és karamellöntettel leöntve, málnával és mentával díszítve kínáljuk.

Megjegyzés: Ha nem szilikonformát használunk, az edényt kibéleljük fóliával, hogy könnyen kiszedhessük a formából. Ha friss málnát használunk, azt is érdemes előzőleg lefagyasztani, ha szeretnénk, hogy a fagylaltmassza megmaradjon fehérnek.


ÉÍ - 2019/NYÁR



1 megjegyzés:

Katalin írta...

Kérhetek egy tányérkával belőle? :-)

Related Posts with Thumbnails

2019. június 23., vasárnap

Kókuszos-málnás fagylalttorta


Ennek nem lehet ellenállni...


Kókuszos-málnás fagylalttorta 

Hozzávalók: 1 doboz kókusztej (400 ml), 10-12 dkg mascarpone, 4 dl tejszín, 1 tasaok bourbon vaníliás cukor, 4 evőkanál cukor, 15 dkg fagyasztott málna;
a karamellöntethez: 6 evőkanál cukor, 8 dkg vaj, 2-2,5 dl tejszín;
továbbá: néhány szem málna, mentalevelek.

Elkészítése: A kókusztejet simára kavarjuk a mascarponéval meg a cukorral, majd hozzáöntünk 2 dl tejszínt, és beletesszük a kissé összetördelt fagyasztott málnát is. A másik 2 dl tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd beleforgatjuk a mascarponés-málnás keverékbe. A masszát tetszés szerinti szilikonformába öntjük (kuglóf-, őzgerinc-, vagy egyszerű kalácsforma), és egy éjszakára betesszük a fagyasztóba. Másnap tányérra borítjuk, lehúzzuk róla a formát, és karamellöntettel leöntve, málnával és mentával díszítve kínáljuk.

Megjegyzés: Ha nem szilikonformát használunk, az edényt kibéleljük fóliával, hogy könnyen kiszedhessük a formából. Ha friss málnát használunk, azt is érdemes előzőleg lefagyasztani, ha szeretnénk, hogy a fagylaltmassza megmaradjon fehérnek.


ÉÍ - 2019/NYÁR



1 megjegyzés:

Katalin írta...

Kérhetek egy tányérkával belőle? :-)