Ha egészséges desszertre vágyunk, ne készítsük cukorral, és jócskán csökkentsük is az édesítőanyag mennyiségét. Higgyétek el, nem csak egy kilócukorral finom egy édesség...
Panna cotta hideg szederzselével
Hozzávalók (4
személyre): 4 dl tejszín, 2-2,5 dl tej, 3 evőkanál nyírfacukor vagy cukor (esetleg 1-2 sztéviatabletta), 1
vaníliarúd, 10 g zselatinpor;
a szederzseléhez:
30 dkg friss vagy fagyasztott szeder, 2-3 evőkanál nyírfacukor, 2
teáskanál 3:1 cukormentes dzsemfix;
továbbá:
cukormentes keksz vagy babapiskóta, néhány szederszem.
Elkészítése: A
zselatint beáztatjuk 2 evőkanál hideg vízbe. A tejszínt és a
tejet edénybe öntjük, hozzáadjuk az édesítőt meg a kikapart
vaníliamagokat, és jól összeforrósítjuk, de nem kell
fölforralni. Félrevesszük a lángról, beletesszük a beáztatott
zselatint, addig kavarjuk, amíg az teljesen feloldódik benne, majd
hagyjuk langyosra hűlni.
A megmosott szedret
összeturmixoljuk a nyírfacukorral, majd szitán átpasszírozzuk,
hogy a magokat felfogjuk. A gyümölcspéphez hozzákavarjuk a
dzsemfixet, 4 csinos desszertpohár aljára kanalazunk belőle egy
keveset, a többit félretesszük. Amikor a tejszínes keverék
langyosra hűlt, óvatosan a poharakba adagoljuk, majd betesszük a
hűtőbe, amíg megdermed. A poharak tetején szétosztjuk a maradék
szederzselét, majd szederrel és keksszel díszítjük.
2019/RETRÓ 1.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése