Azt mondta a férjem erre az ételre, hogy: na, ez igen. ilyent máskor is csinálj. Káposztasalátával ettük.
Csilis-fűszeres párolt gomba
Hozzávalók 2 személyre: 80 dkg barna vagy fehér csiperke, 5 cikk fokhagyma, 1 kisebb csípős paprika, jókora diónyi gyömbér, friss bazsalikomlevelek, só, olaj vagy vaj.
Elkészítése: Egy nagy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, és megdinszteljük rajta a finomra aprított fokhagymát és csípős paprikát, illetve a finomra reszelt gyömbért. 1 perc után rádobjuk a megmosott, nagyobb darabokra vágott gombát, és gyakori kavargatással (bár jobb, ha rázogatjuk), nagy lángon néhány perc alatt megdinszteljük. Sóval csak a végén ízesítjük, hogy a gomba ne eresszen túl sok levet. Végül megszórjuk aprított bazsalikommal, és ha szeretnénk, joghurttal kínáljuk hagymás káposztasaláta kíséretében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése