Nyár van, dinnye is van mindenféle fajta, és amellett, hogy csak úgy, frissen, szeletenként megennénk, még sok más dolgot készíthetünk belőle. A vörös áfonya elhagyható mellőle, sőt, nehogy valaki aszalt vörösáfonyát használjon, mert ez nem az. :)
Sárgadinnye-limonádé vörösáfonyával
Hozzávalók (4
személyre): 2 jókora szelet sárgadinnye héja nélkül, 5 dkg
friss erdei vörösáfonya, 1 kezeletlen citrom, néhány
mentaágacska, méz vagy cukor, víz vagy szódavíz, esetleg
jégkocka.
Elkészítése: Az
áfonyából félreteszünk néhány szemet, a többit a dinnyével
együtt simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a citrom levét, felöntjük
annyi vízzel vagy szódavízzel, amennyi limonádét szeretnénk, és
még kissé összeturmixoljuk. Ízlés szerint kevés mézzel vagy
cukorral édesítjük, beleteszünk 2-3 kissé összetört mentaágat,
illetve a kifacsart citrom héját. Jól behűtjük, majd tálalás
előtt eltávolítjuk belőle a mentát és a citromot, felkavarjuk,
poharakba adagoljuk, és mindegyik pohárba néhány szem
vörösáfonyát szórunk.
Megjegyzés: Ha
azonnal fogyasztanánk, jégkockára töltjük a limonádét, vagy
eleve fagyasztott vörösáfonyát használunk hozzá. Görögdinnyével
is készíthető.
EK - 2019/8.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése