2019. július 22., hétfő

Vörös áfonyás, sárgadinnyés limonádé


Nyár van, dinnye is van mindenféle fajta, és amellett, hogy csak úgy, frissen, szeletenként megennénk, még sok más dolgot készíthetünk belőle. A vörös áfonya elhagyható mellőle, sőt, nehogy valaki aszalt vörösáfonyát használjon, mert ez nem az. :) 



Sárgadinnye-limonádé vörösáfonyával

Hozzávalók (4 személyre): 2 jókora szelet sárgadinnye héja nélkül, 5 dkg friss erdei vörösáfonya, 1 kezeletlen citrom, néhány mentaágacska, méz vagy cukor, víz vagy szódavíz, esetleg jégkocka.

Elkészítése: Az áfonyából félreteszünk néhány szemet, a többit a dinnyével együtt simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a citrom levét, felöntjük annyi vízzel vagy szódavízzel, amennyi limonádét szeretnénk, és még kissé összeturmixoljuk. Ízlés szerint kevés mézzel vagy cukorral édesítjük, beleteszünk 2-3 kissé összetört mentaágat, illetve a kifacsart citrom héját. Jól behűtjük, majd tálalás előtt eltávolítjuk belőle a mentát és a citromot, felkavarjuk, poharakba adagoljuk, és mindegyik pohárba néhány szem vörösáfonyát szórunk.

Megjegyzés: Ha azonnal fogyasztanánk, jégkockára töltjük a limonádét, vagy eleve fagyasztott vörösáfonyát használunk hozzá. Görögdinnyével is készíthető.

EK - 2019/8.





Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2019. július 22., hétfő

Vörös áfonyás, sárgadinnyés limonádé


Nyár van, dinnye is van mindenféle fajta, és amellett, hogy csak úgy, frissen, szeletenként megennénk, még sok más dolgot készíthetünk belőle. A vörös áfonya elhagyható mellőle, sőt, nehogy valaki aszalt vörösáfonyát használjon, mert ez nem az. :) 



Sárgadinnye-limonádé vörösáfonyával

Hozzávalók (4 személyre): 2 jókora szelet sárgadinnye héja nélkül, 5 dkg friss erdei vörösáfonya, 1 kezeletlen citrom, néhány mentaágacska, méz vagy cukor, víz vagy szódavíz, esetleg jégkocka.

Elkészítése: Az áfonyából félreteszünk néhány szemet, a többit a dinnyével együtt simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a citrom levét, felöntjük annyi vízzel vagy szódavízzel, amennyi limonádét szeretnénk, és még kissé összeturmixoljuk. Ízlés szerint kevés mézzel vagy cukorral édesítjük, beleteszünk 2-3 kissé összetört mentaágat, illetve a kifacsart citrom héját. Jól behűtjük, majd tálalás előtt eltávolítjuk belőle a mentát és a citromot, felkavarjuk, poharakba adagoljuk, és mindegyik pohárba néhány szem vörösáfonyát szórunk.

Megjegyzés: Ha azonnal fogyasztanánk, jégkockára töltjük a limonádét, vagy eleve fagyasztott vörösáfonyát használunk hozzá. Görögdinnyével is készíthető.

EK - 2019/8.





Nincsenek megjegyzések: