2012. január 28., szombat
"Full extra" szendvics
"Full extra" szendvics
Hozzávalók: 1 zsemle, 1-2 tojás igény szerint, 1-2 szelet sajt, 3 közepes gomba, néhány szelet száraz szalámi, céklasaláta, spenótlevelek, petrezselyemzöld, só, olaj.
Elkészítése: A tojást beleütjük a felforrósított olajba, megsózzuk, és (ahogy szoktuk) tükörtojást sütünk belőle. Tányérra szedjük, és ráfektetjük a sajtot, hogy ráolvadhasson. Amíg a tojás süt, megmossuk a gombát, vastagabb szeletekre vágjuk, és a tojás olajában 2-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk. Kiszedjük, és utána megsózzuk. A zsemlét kettévágjuk, az aljára halmozunk egy-két evőkanál majonézes salátát (bármilyen lehet, nekem éppen céklás volt), erre néhány friss spenótlevelet, rátesszük a sajtos tükörtojást, és befedjük a sült gombával illetve szalámiszeletekkel. Petrezselyemzölddel fejezzük be a rétegezést, majd ráhelyezzük a zsemle "kalapját" is.
Isssssssteni. Szaftos, zamatos, hmmmmmm.....
Húsnapra való, csak vigyázni kell a zsemle méretével.:D
EK - 2015/6
2012. január 28., szombat
"Full extra" szendvics
"Full extra" szendvics
Hozzávalók: 1 zsemle, 1-2 tojás igény szerint, 1-2 szelet sajt, 3 közepes gomba, néhány szelet száraz szalámi, céklasaláta, spenótlevelek, petrezselyemzöld, só, olaj.
Elkészítése: A tojást beleütjük a felforrósított olajba, megsózzuk, és (ahogy szoktuk) tükörtojást sütünk belőle. Tányérra szedjük, és ráfektetjük a sajtot, hogy ráolvadhasson. Amíg a tojás süt, megmossuk a gombát, vastagabb szeletekre vágjuk, és a tojás olajában 2-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk. Kiszedjük, és utána megsózzuk. A zsemlét kettévágjuk, az aljára halmozunk egy-két evőkanál majonézes salátát (bármilyen lehet, nekem éppen céklás volt), erre néhány friss spenótlevelet, rátesszük a sajtos tükörtojást, és befedjük a sült gombával illetve szalámiszeletekkel. Petrezselyemzölddel fejezzük be a rétegezést, majd ráhelyezzük a zsemle "kalapját" is.
Isssssssteni. Szaftos, zamatos, hmmmmmm.....
Húsnapra való, csak vigyázni kell a zsemle méretével.:D
EK - 2015/6
9 megjegyzés:
- Katalin írta...
-
Nagyon jól néz ki a szendvicsed, guszta! Csupa finomságot tettél bele :)
- 2012. január 29. 8:21
- Ági írta...
-
Nyamm!
Nálunk Zoltán a szendvicskészítés nagymestere. Ezt megmutatom neki, hátha egyik vasárnap meglep vele bennünket!
Gyönyörűséges!
Puszi
Ági - 2012. január 29. 8:32
- sedith írta...
-
Katalin, köszi!:)
Ágnes, de jó neked! Nem adod néha kölcsön őt?:D:D:D
Amúgy néhány bejegyzéssel ezelőtt van egy recept, aminek kapcsán sokat gondoltam rád: tojásmentes majonéz. :) - 2012. január 29. 8:56
- María írta...
-
Ez valami isteni lehetett!! Tényleg full extra!!!!! :)
- 2012. január 29. 9:22
- 4Gyerek írta...
-
ahh....miért nem szoktam házi szenyóba majonézet tenni? na vajon? mert soha nem jut eszembe.
de réges-régen, mikor még a gyorséttermek is kaptak tőlem bevételt, akkoriban mustár és ketchup helyett csak majonézet kértem bele.
asszem bevetem ma-holnap, mindjárt "beérik" a zsázsacsírám.
amúgy tegnap miniburgerek voltak, abba azért került majonéz.
teljes kiőrlésű liszted beszerzési forrása publikus? készletem erősen megcsappant, mostanság nem megyünk ama malom irányába :( - 2012. január 29. 10:55
- sedith írta...
-
Maria, tényleg az, azért is neveztem el így.:)
Éva, hát akkor ezután tudatosan munkálkodj ennek érdekében.:)
Lisztforrás? Kaufland, Selgros, stb. Sajnos malmot eddig nem fedeztem fel errefelé, azaz olyat, hogy 100%-ig megbízhassak benne, úgyhogy egyelőre a csomagolt, üzletben kapható fajtákat veszem. Eddig a Baneasa vált be a legjobban, de másokat is szoktam venni. Egyéb liszteket (zab, rozs, vegyes) pedig én szoktam "gyártani" úgy, hogy kávédarálón megdarálom azt a néhány dekát, amennyit egy kenyérbe használok. Kíváncsiság kielégítve???:D - 2012. január 29. 11:11
- Elisabeth írta...
-
Valami fantasztikus szndvics. Ilyenek az én legkedvencebbiek. Szép a fotó is róla!
- 2012. január 30. 17:49
- 4Gyerek írta...
-
aha. megfelelő válasz(ok). hát leggyakrabban nálam a Lidl játszik, az van az ovink mellett.
Selgrosba hónapok óta nem vitt az utam, Kauflandban tegnap nem láttam, igaz rozslisztet épp ott vettem.
hát darálásra nem vitt rá a lélek, öreg már az itt Brassóban férj után örökölt (nagyszüleitől) daráló, enyémet meg a szüleimnek adtam fél éve, az övéké végleg kidőlt a működők sorából.
de majd 7végén ha eszembe jut, kielemezzük a témát. - 2012. február 2. 8:54
- sedith írta...
-
Éva, a sors fintora, hogy tegnap a lányaimat egy ovistárs anyukája vette ki az oviból, és este, amikor utánuk mentem, ugyanazt kérdezte mint te. És akkor mondta, hogy van egy malmos családi ismerősük, akitől most kapott 5 kiló teljes kiőrlésű lisztet, és nekem is adott próbából egy fél kilót. A kenyér már meg is sült, beletettem az egészet, és gyönyören felnőtt. Még nem vágtam meg, de szerintem tökéletes lesz. Úgyhogy, ha minden igaz, találtam megbízható lisztforrást!:)
Hozzánk a Selgros van legközelebb. A falu végén. A kauflandba meg elmegyek, mert ott sok mindent tudok venni. A Lidl a város másik végén van, és csak vagy kétszer voltunk eddig benne. - 2012. február 2. 10:07
9 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki a szendvicsed, guszta! Csupa finomságot tettél bele :)
Nyamm!
Nálunk Zoltán a szendvicskészítés nagymestere. Ezt megmutatom neki, hátha egyik vasárnap meglep vele bennünket!
Gyönyörűséges!
Puszi
Ági
Katalin, köszi!:)
Ágnes, de jó neked! Nem adod néha kölcsön őt?:D:D:D
Amúgy néhány bejegyzéssel ezelőtt van egy recept, aminek kapcsán sokat gondoltam rád: tojásmentes majonéz. :)
Ez valami isteni lehetett!! Tényleg full extra!!!!! :)
ahh....miért nem szoktam házi szenyóba majonézet tenni? na vajon? mert soha nem jut eszembe.
de réges-régen, mikor még a gyorséttermek is kaptak tőlem bevételt, akkoriban mustár és ketchup helyett csak majonézet kértem bele.
asszem bevetem ma-holnap, mindjárt "beérik" a zsázsacsírám.
amúgy tegnap miniburgerek voltak, abba azért került majonéz.
teljes kiőrlésű liszted beszerzési forrása publikus? készletem erősen megcsappant, mostanság nem megyünk ama malom irányába :(
Maria, tényleg az, azért is neveztem el így.:)
Éva, hát akkor ezután tudatosan munkálkodj ennek érdekében.:)
Lisztforrás? Kaufland, Selgros, stb. Sajnos malmot eddig nem fedeztem fel errefelé, azaz olyat, hogy 100%-ig megbízhassak benne, úgyhogy egyelőre a csomagolt, üzletben kapható fajtákat veszem. Eddig a Baneasa vált be a legjobban, de másokat is szoktam venni. Egyéb liszteket (zab, rozs, vegyes) pedig én szoktam "gyártani" úgy, hogy kávédarálón megdarálom azt a néhány dekát, amennyit egy kenyérbe használok. Kíváncsiság kielégítve???:D
Valami fantasztikus szndvics. Ilyenek az én legkedvencebbiek. Szép a fotó is róla!
aha. megfelelő válasz(ok). hát leggyakrabban nálam a Lidl játszik, az van az ovink mellett.
Selgrosba hónapok óta nem vitt az utam, Kauflandban tegnap nem láttam, igaz rozslisztet épp ott vettem.
hát darálásra nem vitt rá a lélek, öreg már az itt Brassóban férj után örökölt (nagyszüleitől) daráló, enyémet meg a szüleimnek adtam fél éve, az övéké végleg kidőlt a működők sorából.
de majd 7végén ha eszembe jut, kielemezzük a témát.
Éva, a sors fintora, hogy tegnap a lányaimat egy ovistárs anyukája vette ki az oviból, és este, amikor utánuk mentem, ugyanazt kérdezte mint te. És akkor mondta, hogy van egy malmos családi ismerősük, akitől most kapott 5 kiló teljes kiőrlésű lisztet, és nekem is adott próbából egy fél kilót. A kenyér már meg is sült, beletettem az egészet, és gyönyören felnőtt. Még nem vágtam meg, de szerintem tökéletes lesz. Úgyhogy, ha minden igaz, találtam megbízható lisztforrást!:)
Hozzánk a Selgros van legközelebb. A falu végén. A kauflandba meg elmegyek, mert ott sok mindent tudok venni. A Lidl a város másik végén van, és csak vagy kétszer voltunk eddig benne.
Megjegyzés küldése