2015. január 18., vasárnap

Krumplikrokett

Régebb gyakran csináltam burgonyakrokettet, aztán egy idő óta valahogy elfeledkeztem róla. Éppen ideje volt újra csinálni. Mi köretként ettük csirkebrassói mellé, de előétel gyanánt is kitűnő, sőt, vacsorára, reggelire is el tudom képzelni valami finom mártogatóssal.


Krumplikrokett

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg krumpli, 2 dkg vaj, 1 kisebb hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, só, bors, bő olaj.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd forrón áttörjük és simára keverjük a vajjal. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a nagyon finomra aprított hagymát és petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a tojással meg a liszttel, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A masszából ujjnyi nagyságú rudacskákat formázunk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtölrőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk. Köretként is jó húsok mellé, de előételként is fogyasztható valamilyen mártogatóssal.

Megjegyzés: Ha nem szeretnénk pepecselni az egyforma rudacskák formázásával, gömböcskéket is alakíthatunk a masszából.

KRUMP. - 2015.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

De szépek lettek! Mi is nagyon szeretjük, általában vadas félékhez szoktam készíteni. Általában úgy vagyok vele, hogy enni sokkal jobb, mint megcsinálni, kisütni... :-)

Related Posts with Thumbnails

2015. január 18., vasárnap

Krumplikrokett

Régebb gyakran csináltam burgonyakrokettet, aztán egy idő óta valahogy elfeledkeztem róla. Éppen ideje volt újra csinálni. Mi köretként ettük csirkebrassói mellé, de előétel gyanánt is kitűnő, sőt, vacsorára, reggelire is el tudom képzelni valami finom mártogatóssal.


Krumplikrokett

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg krumpli, 2 dkg vaj, 1 kisebb hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, só, bors, bő olaj.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd forrón áttörjük és simára keverjük a vajjal. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a nagyon finomra aprított hagymát és petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a tojással meg a liszttel, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A masszából ujjnyi nagyságú rudacskákat formázunk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtölrőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk. Köretként is jó húsok mellé, de előételként is fogyasztható valamilyen mártogatóssal.

Megjegyzés: Ha nem szeretnénk pepecselni az egyforma rudacskák formázásával, gömböcskéket is alakíthatunk a masszából.

KRUMP. - 2015.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

De szépek lettek! Mi is nagyon szeretjük, általában vadas félékhez szoktam készíteni. Általában úgy vagyok vele, hogy enni sokkal jobb, mint megcsinálni, kisütni... :-)