Egy nagyon finom, mutatós előételt készítettem néhány nappal ezelőtt. Nagyon jól passzoltak az ízek, valahogy abszolút kerek egészet alkottak. Húsvétra is kitűnő lehetne.
Túrós, színes krumplitekercs
Hozzávalók 4-5 személyre: 60 dkg krumpli, 2 tojás, só, bors;
25 dkg spenót, 5 cikk fokhagyma, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál búzadara, só;
20-25 dkg tehéntúró, 15 dkg telemea vagy feta, 4-5 hámozott paradicsom (konzervből),
bors; 10-12 fürjtojás; a tálaláshoz: rukkola vagy egyéb saláta,
koktélparadicsom, hónapos retek.
Elkészítése: A fürjtojást keményre főzzük és meghámozzuk. A
krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd lereszeljük a
nagylyukú reszelőn. Hozzáadjuk a 2 felvert tojást, sózzuk, borsozzuk, és lazán
összeforgatjuk. A spenótot megmossuk, forrásban lévő vízbe dobjuk, majd néhány
másodperc után kiszedjük, jól lecsepegtetjük, összeaprítjuk, és hagyjuk
kihűlni. Elkeverjük a zúzott fokhagymával, a tejföllel meg a búzadarával, és ízlés
szerint sózzuk. A telemeát finomra reszeljük, és összekeverjük a tehéntúróval.
Hozzáadjuk a jól lecsepegtetett, összedarabolt paradicsomot, borssal ízesítjük,
és alaposan összekeverjük. Több rétegben alufóliát fektetünk az asztalra, erre
egy sütőpapírlapot teszünk, majd kb. kisujjnyi vastagon elterítjük rajta a
krumplis masszát szép téglalapot formálva belőle. Eloszlatjuk rajta a spenótos
keveréket, majd erre óvatosan rákenjük a túrós masszát. A hosszanti oldalra
egymás után sorban ráhelyezzük a fürjtojásokat, majd a sütőpapír és az alufólia
segítségével feltekerjük a lehető legszorosabban; az alufólia végeit jól
megcsavarjuk. A tekercset hőálló edénybe rakjuk, kevés vizet öntünk alá, és 200
fokos sütőben, légkeverésen 25-30 percig sütjük. Az utolsó 5 percben kissé rá
is piríthatunk. A tekercset csak teljes kihűlés után vesszük ki a sütőpapírból
meg a fóliából.
KRUMP. - 2015.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése