A két ünnep között főztem ezt a finom ételt. A paprikás íze arra a "mártásra" emlékeztetett, amit gyerekkoromban mamám szokott főzni, igaz, házi csirkéből, de ez is megtette. A puliszka annál az egyszerű oknál fogva lett "zabos", hogy utolsó pillanatban vettem észre, nincs elég kukoricalisztem, és muszáj volt sűríteni még a puliszkát. De meglepően finomra sikeredett, a zabtól krémesebb, édeskésebb lett, szóval teljes siker volt.
Csirkepaprikás zabos
puliszkával
Hozzávalók 4
személyre a paprikáshoz: 8-10 csirkealsócomb, 3 nagyobb hagyma, ½ dl olaj, 1
evőkanál pirospaprika, 2 púpozott evőkanál liszt, 3 dl tej, 1-1,5 dl tejföl, 1
csokor petrezselyemzöld, só, bors; a puliszkához: 1 liter víz, 1 teáskanál só,
15 dkg kukoricaliszt, 10 dkg zabliszt vagy zabkorpa.
FF - 2015/1
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése