Forralt „bor”
gyerekeknek
Hozzávalók
4 személyre: 1 l almalé, 2 szegfűszeg, 2 kardamommag, 1 fahéjrúd, 1 kisebb
csillagánizs, esetleg citromlé vagy cukor.
Elkészítése:
Az almaléhez hozzáadjuk a fűszereket, és hagyjuk állni 1-2 óráig. Ezután
fölforraljuk, 1-2 percig hagyjuk főni, majd levesszük a lángról, és hagyjuk
hűlni egy keveset. Amikor ihatóra hűlt, a fűszereket eltávolítjuk belőle (vagy
leszűrjük), ízlés szerint citromlével igazítunk a savasságán, vagy ha
szükséges, kevés cukorral édesítjük, és poharakba töltve kínáljuk a
gyerekeknek.
Megjegyzés: Abban az évben, amikor ez készült, sok almánk termett, és kiszoríttattuk az összeset, így egész télen ihattuk a finom "bort" a gyerekekkel együtt. A bolti almalének nem ilyen sem a színe, sem az állaga. A jelek szerint idén is sok almának nézünk elébe... :)
ADV - 2015.
ADV - 2015.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése