A család imádja a salátákat. Az a jó bennük, hogy nagyobbik lányom is szívesen fogyasztja a nyers zöldségeket ellentétben a főtt-sült társaikkal. Hús mellé nálunk ritkán készül más köret, inkább valamilyen salátával fogyasztjuk, de egy ilyesmivel vacsorára önmagában is jóllakunk.
Zelleres cukkinisaláta
pikáns joghurtöntettel
Hozzávalók
2-3 személyre: 40 dkg cukkini, 15 dkg
zellergumó, 1 piros kápia paprika, 15 dkg nyers brokkoli (elhagyható);
az öntethez: 5
evőkanál sűrű joghurt, 2 evőkanál édes-savanyú csiliszósz, 2 evőkanál halszósz,
1 teáskanál cukor, 2 evőkanál citromlé, ½ citrom héja, kevés tej vagy víz,
esetleg só.
Elkészítése: A jól megmosott cukkinit lereszeljük a nagy
lyukú reszelőn, a meghámozott zellergumót pedig a kis lyukú reszelőn. A
paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk, a brokkolit vékonyan felszeleteljük.
Az egészet tálba tesszük, kézzel lazán összeforgatjuk, majd tálaláskor leöntjük
az öntettel. Az öntethez a joghurtot, a szószokat, a citromlevet, a citromhéjat
meg a cukrot befőttesüvegbe tesszük, és jól összerázzuk. Ha szükséges még egy
picit sózzuk, illetve tejjel vagy vízzel hígítjuk, és ismét jól összerázzuk.
FF - 2017/7
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése