... avagy mamaízű leves mama abroszán. Gyorsan, egyszerűen. Mert régebb is főztek ilyen ételeket a háziasszonyok, nem minden főtt órákig, főleg nem nyáron, amikor hajnaltól estig bőven akadt munka.
Ha már volt paradicsom a kertben, mama azzal készítette, amíg nem volt, az előző évben eltett paradicsomlé került bele.
Gyors, egyszerű zöldpaszulyleves
Hozzávalók 5-6 személyre: 60-70 dkg zöldbab, 1 hagyma, 2 paradicsom vagy 2 dl paradicsomlé, 1 púpozott evőkanál liszt, 1-2 dl tejföl, 1 kis csokor zellerzöld, só;
a tálaláshoz: zöldhagyma, esetleg tejföl.
Elkészítése: Főni teszünk 2,5-3 liter vizet, enyhén megsózzuk. Amikor fölforrt, beletesszük a finomra aprított hagymát, a kis darabokra tördelt, alaposan megmosott zöldbabot és a zellerzöldet (mama ezt összekötözte, és végül kiszedte, én szeretm megenni is). Ha friss paradicsomot teszünk bele, akkor adjuk hozzá apró kockákra vágva, amikor a zöldbab félpuhára főtt, ha paradicsomlével készül, a babot készre főzzük. Amikor a zöldbab megpuhult, a lisztet elkeverjük a tejföllel, illetve a paradicsomlével vagy vízzel, és a leveshez öntjük. Jól kiforraljuk, utánasózunk, és félrevesszük. Ízlés szerint plusz tejföllel, illetve sóba mártott zöldhagymával fogyasztjuk.
KAL - 2018.
BA - 2018/6.
2017. július 22., szombat
Gyors, egyszerű zöldpaszulyleves
Címkék:
egyszerű,
gyors,
gyors és könnyű,
hagyományos,
levesek,
zöldbab
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2017. július 22., szombat
Gyors, egyszerű zöldpaszulyleves
... avagy mamaízű leves mama abroszán. Gyorsan, egyszerűen. Mert régebb is főztek ilyen ételeket a háziasszonyok, nem minden főtt órákig, főleg nem nyáron, amikor hajnaltól estig bőven akadt munka.
Ha már volt paradicsom a kertben, mama azzal készítette, amíg nem volt, az előző évben eltett paradicsomlé került bele.
Gyors, egyszerű zöldpaszulyleves
Hozzávalók 5-6 személyre: 60-70 dkg zöldbab, 1 hagyma, 2 paradicsom vagy 2 dl paradicsomlé, 1 púpozott evőkanál liszt, 1-2 dl tejföl, 1 kis csokor zellerzöld, só;
a tálaláshoz: zöldhagyma, esetleg tejföl.
Elkészítése: Főni teszünk 2,5-3 liter vizet, enyhén megsózzuk. Amikor fölforrt, beletesszük a finomra aprított hagymát, a kis darabokra tördelt, alaposan megmosott zöldbabot és a zellerzöldet (mama ezt összekötözte, és végül kiszedte, én szeretm megenni is). Ha friss paradicsomot teszünk bele, akkor adjuk hozzá apró kockákra vágva, amikor a zöldbab félpuhára főtt, ha paradicsomlével készül, a babot készre főzzük. Amikor a zöldbab megpuhult, a lisztet elkeverjük a tejföllel, illetve a paradicsomlével vagy vízzel, és a leveshez öntjük. Jól kiforraljuk, utánasózunk, és félrevesszük. Ízlés szerint plusz tejföllel, illetve sóba mártott zöldhagymával fogyasztjuk.
KAL - 2018.
BA - 2018/6.
Ha már volt paradicsom a kertben, mama azzal készítette, amíg nem volt, az előző évben eltett paradicsomlé került bele.
Gyors, egyszerű zöldpaszulyleves
Hozzávalók 5-6 személyre: 60-70 dkg zöldbab, 1 hagyma, 2 paradicsom vagy 2 dl paradicsomlé, 1 púpozott evőkanál liszt, 1-2 dl tejföl, 1 kis csokor zellerzöld, só;
a tálaláshoz: zöldhagyma, esetleg tejföl.
Elkészítése: Főni teszünk 2,5-3 liter vizet, enyhén megsózzuk. Amikor fölforrt, beletesszük a finomra aprított hagymát, a kis darabokra tördelt, alaposan megmosott zöldbabot és a zellerzöldet (mama ezt összekötözte, és végül kiszedte, én szeretm megenni is). Ha friss paradicsomot teszünk bele, akkor adjuk hozzá apró kockákra vágva, amikor a zöldbab félpuhára főtt, ha paradicsomlével készül, a babot készre főzzük. Amikor a zöldbab megpuhult, a lisztet elkeverjük a tejföllel, illetve a paradicsomlével vagy vízzel, és a leveshez öntjük. Jól kiforraljuk, utánasózunk, és félrevesszük. Ízlés szerint plusz tejföllel, illetve sóba mártott zöldhagymával fogyasztjuk.
KAL - 2018.
BA - 2018/6.
Címkék:
egyszerű,
gyors,
gyors és könnyű,
hagyományos,
levesek,
zöldbab
1 megjegyzés:
- Katalin írta...
-
Nagyon guszta! Én is szeretem ezeket az egyszerű, gyors ételeket, mert nagyon finomak!
- 2017. július 23. 9:39
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon guszta! Én is szeretem ezeket az egyszerű, gyors ételeket, mert nagyon finomak!
Megjegyzés küldése