A csirkecombos varációk végeérhetetlenek...
Sült csirkecomb
zöldséges kölessalátával
Hozzávalók (4
személyre): 4-6 egész csirkecomb, só, bors, fokhagymapor, olaj;
a körethez: 25
dkg köles, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 40 dkg brokkoli, 1
kukoricakonzerv, petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj, ½ teáskanál
szódabikarbóna.
Elkészítése: A csirkecombokat megszórjuk a fűszerek
keverékével, hőálló edénybe tesszük, rálocsolunk kevés olajat, majd lefedve,
40-45 perc alatt piros-ropogósra sütjük. Ezalatt a kölest kétszeres mennyiségű
sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és átöblítjük. A rózsáira
szedett brokkolit sós-szódabikarbónás vízben 5 perc alatt megfőzzük. Utána
hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljon tovább. A csíkokra vágott hagymát és a
felkockázott gyökereseket 2-3 evőkanál olívaolajon megdinszteljük, majd kevés
víz hozzáadásával roppanósra pároljuk. Mikor minden elkészült, egy tálban
összevegyítjük a kölest, a hagymás répát, a leszűrt kukoricát meg a brokkolit,
ízlés szerint sóval, borssal, aprított petrezselyemzölddel ízesítjük, és még
meglocsoljuk 1-2 evőkanálnyi olívaolajjal. A csirkecombbal tálaljuk.
NÚ - 2018/NOV.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése