Ennek nem lehet ellenállni...
Kókuszos-málnás fagylalttorta
Hozzávalók:
1 doboz kókusztej (400 ml), 10-12 dkg mascarpone, 4 dl tejszín, 1
tasaok bourbon vaníliás cukor, 4 evőkanál cukor, 15 dkg
fagyasztott málna;
a
karamellöntethez: 6 evőkanál cukor, 8 dkg vaj, 2-2,5 dl tejszín;
továbbá:
néhány szem málna, mentalevelek.
Elkészítése:
A kókusztejet simára kavarjuk a mascarponéval meg a cukorral, majd
hozzáöntünk 2 dl tejszínt, és beletesszük a kissé összetördelt
fagyasztott málnát is. A másik 2 dl tejszínt kemény habbá
verjük a vaníliás cukorral, majd beleforgatjuk a
mascarponés-málnás keverékbe. A masszát tetszés szerinti
szilikonformába öntjük (kuglóf-, őzgerinc-, vagy egyszerű
kalácsforma), és egy éjszakára betesszük a fagyasztóba. Másnap
tányérra borítjuk, lehúzzuk róla a formát, és karamellöntettel
leöntve, málnával és mentával díszítve kínáljuk.
Megjegyzés:
Ha nem szilikonformát használunk, az edényt kibéleljük fóliával,
hogy könnyen kiszedhessük a formából. Ha friss málnát
használunk, azt is érdemes előzőleg lefagyasztani, ha szeretnénk,
hogy a fagylaltmassza megmaradjon fehérnek.
ÉÍ - 2019/NYÁR
1 megjegyzés:
Kérhetek egy tányérkával belőle? :-)
Megjegyzés küldése