2017. március 18., szombat

Grillezett hasaalja grillezett gyümölcsökkel

Bár nem szabad disznóhúst ennem, a grillezett hasaalja abszolút favorit. Így elkészítve és ezzel a körettel szuper fogás. A férjem nagyon kétkedve fogadta a grillezett gyümölcsöt, nem is akarta eleinte megkóstolni, végül "odatett", hogy még legalább ugyanannyi almát süssek meg. :)



Grillezett hasaalja grillezett gyümölcsökkel

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg kisujjnyi vastagra szeletelt sertéshasaalja, só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, 5-6 savanykás alma (nekem granny Smith volt), 2 citrom, szalonna, olívaolaj, bor.

Elkészítése: A húst megszórjuk a fűszerekkel (köményből és pirospaprikából csak keveset kell használni), majd hagyjuk állni, amennyit lehet. A felforrósított grillrácsot jól megkenjük szalonnával, és a húsokat aranybarnára sültjük borral locsolgatva közben. Amíg a hús sül, az almát kisujjnyi vastagra, a citromot kissé vékonyabbra szeleteljük, tálba tesszük, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A forró grillrácson oldalanként 1-1,5 percig sütjük, miközben mindkét oldalát meglocsoljuk kevés borral. Amíg a gyümölcsöt grillezzük, a húst lefedve pihentetjük néhány percig, majd együtt tálaljuk. Kitűnő fogás.
BA - 2017/5
KT - 2017/5


1 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett, főleg ilyen szép virágos környezetben :-)

Related Posts with Thumbnails

2017. március 18., szombat

Grillezett hasaalja grillezett gyümölcsökkel

Bár nem szabad disznóhúst ennem, a grillezett hasaalja abszolút favorit. Így elkészítve és ezzel a körettel szuper fogás. A férjem nagyon kétkedve fogadta a grillezett gyümölcsöt, nem is akarta eleinte megkóstolni, végül "odatett", hogy még legalább ugyanannyi almát süssek meg. :)



Grillezett hasaalja grillezett gyümölcsökkel

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg kisujjnyi vastagra szeletelt sertéshasaalja, só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, 5-6 savanykás alma (nekem granny Smith volt), 2 citrom, szalonna, olívaolaj, bor.

Elkészítése: A húst megszórjuk a fűszerekkel (köményből és pirospaprikából csak keveset kell használni), majd hagyjuk állni, amennyit lehet. A felforrósított grillrácsot jól megkenjük szalonnával, és a húsokat aranybarnára sültjük borral locsolgatva közben. Amíg a hús sül, az almát kisujjnyi vastagra, a citromot kissé vékonyabbra szeleteljük, tálba tesszük, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A forró grillrácson oldalanként 1-1,5 percig sütjük, miközben mindkét oldalát meglocsoljuk kevés borral. Amíg a gyümölcsöt grillezzük, a húst lefedve pihentetjük néhány percig, majd együtt tálaljuk. Kitűnő fogás.
BA - 2017/5
KT - 2017/5


1 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett, főleg ilyen szép virágos környezetben :-)