Isteni sütemény, szinte büntetlenül. :) A sütemény nem nevezhető paleónak a felhasznált pudingpor miatt, de mindenképpen glutén- és tejmentes. Megmondom őszintén, ez a növényi tejszín nagyon nem smakkol nekem, furcsa nagyon az íze; a múltkor azért vettem 1 liternyit, mert egy kolléganőmnek készítettem vegán süteményt egy ovis alkalomhoz, és ahhoz kellett. A maradékot pedig felhasználtam ennél a sütinél. Igaz, a tojásos krémmel elvegyítve már irtó finom lett a végeredmény, úgyhogy ez a sütemény nagyon hamar elfogyott nálunk. Szerintem húsvétra biztos fog egy ilyen süti készülni.
Kókuszos-mákos szelet
Hozzávalók a
laphoz: 7 tojásfehérje, 7 evőkanál xilit (nyírfacukor), 7+1-2 evőkanál darálatlan mák, 10 dkg
kókuszreszelék, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 teáskanál citromlé, 1 csipet só;
a krémhez: 7
tojássárgája, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 dl növényi tej (pl. rizstej), 3 dl
édesített növényi tejszín.
Elkészítése: A tojásfehérjét keményre verjük a sóval meg a
nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a citromlével leoltott sütőport, és lazán
beleforgatjuk a kókuszt meg a 7 evőkanál mákot. Sütőpapírral bélelt kb. 35*25
cm-es tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojássárgáját simára keverjük a pudingporral meg a
rizstejjel, és sűrű péppé főzzük. Miután kihűlt, lazán összeforgatjuk a kemény
habbá vert növényi tejszínnel, és a mákos-kókuszos piskóta tetejére kenjük.
Megszórjuk 1-2 evőkanál mákkal, majd hidegben hagyjuk összeérni néhány órát.
KAL - 2018
2 megjegyzés:
De jól néz ki! viszem a receptet Húsvétra! valami hasonló irányzatot próbálok követni én is : cukormentest, minél kevesebb szénhidrát és glutén :-)köszi!
Szia, fenci! Örülök, hoyg tetszik.
Én is megsütöm húsvétra, ismét. :)
Megjegyzés küldése