2017. március 11., szombat

Olajbogyós-paprikás hústekercs

Nagyon szeretem a különféle hústekercseket. Ez is irtó jó volt. Én zsemlemorzsa helyett útifűmaghéjat használtam, és krumplit nem ettem. Próbálom a gabonákat lecsökkenteni az étrendemből, valamit muszáj tennem a súlygyarapodás ellen, amíg nem lesz késő. A különféle rövid távű diétákban nem hiszek, nem szeretnék gyorsan fogyni, inkább kis lépésekben szeretnék haladni. 


Olajbogyós-paprikás hústekercs

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg növendékhús (fiatal marha), 20 dkg mag nélküli zöld olajbogyó, 1 piros húsú kápia paprika, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa vagy útifűmaghéj, só, bors, pirospaprika, olaj, 2-3 dl bor.

Elkészítése: A húst felszeleteljük kisujjnyi vastagon, majd jó vékonyra klopfoljuk. Megszórjuk só, bors és pirospaprika keverékével, majd félretesszük. Az olajbogyót összeaprítjuk, a kápiát nagyon kicsi kockákra vágjuk, majd elkeverjük a tojással és a zsemlemorzsával. Megborsozzuk, és ha szükségesnek ítéljük, még sózhatjuk. A töltelékből egy-egy evőkanálnyit a hússzeletekre helyezünk, feltekerjük, és megtűzzük fogpiszkálóval. Forró olajon a tekercseket körbepirítjuk, kiszedjük, majd az összeset visszatesszük az edénybe, aláöntjük a bort, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk vigyázva, hogy az esetlegesen elpárolgó folyadékot borral vagy vízzel kicsinként folyamatosan pótoljuk. Miután elkészült, bazsalikomos vagy petrezselymes krumplival tálaljuk különféle saláták, szószok vagy savanyúságok kíséretében.

EK - 2017/4

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. március 11., szombat

Olajbogyós-paprikás hústekercs

Nagyon szeretem a különféle hústekercseket. Ez is irtó jó volt. Én zsemlemorzsa helyett útifűmaghéjat használtam, és krumplit nem ettem. Próbálom a gabonákat lecsökkenteni az étrendemből, valamit muszáj tennem a súlygyarapodás ellen, amíg nem lesz késő. A különféle rövid távű diétákban nem hiszek, nem szeretnék gyorsan fogyni, inkább kis lépésekben szeretnék haladni. 


Olajbogyós-paprikás hústekercs

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg növendékhús (fiatal marha), 20 dkg mag nélküli zöld olajbogyó, 1 piros húsú kápia paprika, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa vagy útifűmaghéj, só, bors, pirospaprika, olaj, 2-3 dl bor.

Elkészítése: A húst felszeleteljük kisujjnyi vastagon, majd jó vékonyra klopfoljuk. Megszórjuk só, bors és pirospaprika keverékével, majd félretesszük. Az olajbogyót összeaprítjuk, a kápiát nagyon kicsi kockákra vágjuk, majd elkeverjük a tojással és a zsemlemorzsával. Megborsozzuk, és ha szükségesnek ítéljük, még sózhatjuk. A töltelékből egy-egy evőkanálnyit a hússzeletekre helyezünk, feltekerjük, és megtűzzük fogpiszkálóval. Forró olajon a tekercseket körbepirítjuk, kiszedjük, majd az összeset visszatesszük az edénybe, aláöntjük a bort, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk vigyázva, hogy az esetlegesen elpárolgó folyadékot borral vagy vízzel kicsinként folyamatosan pótoljuk. Miután elkészült, bazsalikomos vagy petrezselymes krumplival tálaljuk különféle saláták, szószok vagy savanyúságok kíséretében.

EK - 2017/4

Nincsenek megjegyzések: