Egy teljesen átlagos vacsora egy teljesen átlagos hétköznapra. Az a jó benne, hogy bármilyen zöldség felhasználható hozzá, amit otthon találunk, én ezúttal éppen az alábbiakat "találtam". :)
Zöldségágyon sült
csirkecomb
Hozzávalók 4
személyre: 10-12 csirkealsócomb, kb. 1 kg zöldség - vegyesen: sárgarépa, cékla, édesburgonya, színes húsú paprika (piros és sárga), brokkoli, 3 hagyma, 1 fej fokhagyma,
olívaolaj, 4-5 evőkanál balzsamecet, só, bors, szárított rozmaring.
Elkészítése: A combokat átnézzük, megmossuk, szárazra
törölgetjük. Megszórjuk sóval, borssal, illetve morzsolt rozmaringgal,
meglocsoljuk olívaolajjal, és jól összeforgatjuk. A zöldségeket megmossuk, amit
kell, meghámozunk, ezután tetszés szerint daraboljuk. Tálba tesszük,
sózzuk-borsozzuk, szintén meglocsoljuk olajjal, majd kézzel jól összeforgatjuk.
Hőálló tálba terítjük a zöldséget, ráfektetjük a combokat, ráöntjük a
visszamaradó pácot, illetve kevés vizet öntünk alá. Lefedve, 180 fokos sütőben
50-60 percig sütjük, ekkor levesszük a
fedőt, rálocsoljuk a balzsamecetet, és továbi 5-10 percre tolju vissza,
hogy kissé megpiruljon.
KT - 2017/4
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése