Egy újabb virágcserépmuffin, aminek elkészítéséhez végre felavathattam az egyik angyaltól kapott ajándékomat, a sütőformákat. Köszi, Ottis! :)
Rózsák cserépben,
avagy csokoládés-mascarponés muffin
Hozzávalók a
tésztához: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 3 tojás, 10 dkg cukor, 2 púpozott
evőkanál kakaópor, 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál citromlé,
1-1,2 dl tej;
a krémhez: 15 dkg
mascarpone, 3 dl habtejszín, 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál vaníliakivonat;
továbbá: 15-20
dkg marcipán, ételfesték.
Elkészítése: A csokoládét apróra tördeljük, mikróban vagy
gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, majd simára dolgozzuk. A tojást habosra
keverjük a cukorral, majd összevegyítjük a vajas csokoládéval, a liszttel, a
kakaóporral, a citromlével leoltott sütőporral meg a tejjel. Tejből annyit
adunk hozzá, hogy inkább hígabb legyen a massza, mert így a végeredmény puhább
lesz. A kész masszát virágcserép alakú formákba adagoljuk, és 180 fokos sütőben
15-20 perc alatt megsütjük. (Nem baj, ha a közepe még úgy tűnik, nem sült ki,
ez így finom.) A krémhez a habtejszínt keményre verjük a porcukorral, majd
összekeverjük a mascarponéval, és vaníliakivonattal ízesítjük. A kihűlt muffinoknak
óvatosan kivájjuk a belsejét, megtöltjük a krémmel, megszórjuk kevés
tésztamorzsalékkal, majd színes marcipánrózsákkal és -levelekkel díszítjük.
Ebből az adagból 12 muffin lesz.
EK - 2017/4
BA - 2017/6
BA - 2017/6
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése