2011. június 22., szerda
Krumplis csirkefasírt túrómártogatóssal
50 dkg darált csirkehús, 2 nagy nyers krumpli, 1 kisebb hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 tojás, só, bors, fél csokor petrezselyemzöld, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez; a mártogatóshoz: 20 dkg házi krémtúró, 1 adag félperces majonéz, 2-3 petrezselyemlevél, 1-2 evőkanál ecetes torma, só, citromlé ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, a kislyukú reszelőn lereszeljük és a húshoz adjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, és az apróra vágott petrezselyemzölddel, a tojással és a fűszerekkel együtt szintén a húshoz adjuk. Jól összedolgozzuk, és ha a massza netán túl lágy lenne, 1-2 evőkanál zsemlemorzsát is dolgozzunk bele. Tenyérnyi, lapos pogácsákat formálunk belőle és forró olajban szép pirosra sütjük. (Sülés közben kisebbek lesznek a fasírtok, és azért érdemes nagyobbakat készíteni, hogy a zsírszegény csirkehús ne száradjon túlságosan ki.)
A mártogatóshoz elkészítjük a félperces majonézt úgy, hogy vele együtt turmixoljuk a petrezselyemleveleket is, majd belekeverjük a krémtúrót és a tormát, majd ízlés szerint sózzuk, savanyítjuk.
"Egyeseknek" húsnapon ehető. :)
EK - 2011/8
2011. június 22., szerda
Krumplis csirkefasírt túrómártogatóssal
50 dkg darált csirkehús, 2 nagy nyers krumpli, 1 kisebb hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 tojás, só, bors, fél csokor petrezselyemzöld, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez; a mártogatóshoz: 20 dkg házi krémtúró, 1 adag félperces majonéz, 2-3 petrezselyemlevél, 1-2 evőkanál ecetes torma, só, citromlé ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, a kislyukú reszelőn lereszeljük és a húshoz adjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, és az apróra vágott petrezselyemzölddel, a tojással és a fűszerekkel együtt szintén a húshoz adjuk. Jól összedolgozzuk, és ha a massza netán túl lágy lenne, 1-2 evőkanál zsemlemorzsát is dolgozzunk bele. Tenyérnyi, lapos pogácsákat formálunk belőle és forró olajban szép pirosra sütjük. (Sülés közben kisebbek lesznek a fasírtok, és azért érdemes nagyobbakat készíteni, hogy a zsírszegény csirkehús ne száradjon túlságosan ki.)
A mártogatóshoz elkészítjük a félperces majonézt úgy, hogy vele együtt turmixoljuk a petrezselyemleveleket is, majd belekeverjük a krémtúrót és a tormát, majd ízlés szerint sózzuk, savanyítjuk.
"Egyeseknek" húsnapon ehető. :)
EK - 2011/8
11 megjegyzés:
- Jutka írta...
-
Én is szeretem..megyek hozzád ebédre :)
- 2011. június 22. 14:07
- Adél írta...
-
Guszta a csirkefasírt.A fejléced képe ..ááá..csodálatos.
- 2011. június 22. 14:14
- sedith írta...
-
Jutka, nem mai ebéd, vagy két hete ettük már! De ha megfelel a tárkonyos leves füstölt oldalassal, szívesen látlak!:)
Aleda, köszönöm, illetve örülök, hogy megtaláltam ezt a fotót. Bár még szeretnék dolgozni vele, csak ahhoz kevesek az ismereteim. - 2011. június 22. 14:18
- Bianka írta...
-
Ki kell próbálnom, guszta
- 2011. június 22. 14:58
- Kati írta...
-
Hű, ez nagyon jól hangzik, és legalább olyan jól is néz ki! :-) Én is kipróbálom... :-)
- 2011. június 22. 18:28
- Ottis írta...
-
Guszta nagyon, szép a tálalás!És szép a blogod is!
- 2011. június 22. 19:39
- Kati írta...
-
Megéheztem a finomságod olvasása közben.
- 2011. június 22. 20:22
- 4Gyerek írta...
-
klassz ruhába bújtattad a blogod.
a túrókrémben a piros az csípős? mert ha igen, egyetlen kakukktojás nekem.
ha meg nem az, akkor kérem szépen holnapra. - 2011. június 22. 22:30
- 4Gyerek írta...
-
most olvasom, ezt elbaltáztam. családilag kellett volna letámadjunk ma. Oldalbordának minden ami füstölt és húshoz köze van, gyermekem pedig a tárkonyért bírkóznának is.
- 2011. június 22. 22:31
- Edó írta...
-
Nagyon szép lett a blogod!Látom végre rászántad magad a megújulásra:)Guszta nagyon ez a fasírt,gyönyörű a fotó.
- 2011. június 22. 23:35
- sedith írta...
-
Bianka, Otti, Katik, köszönöm szépen!:)
Éva, igen, csípős van a krém tetején, de "nem tartozik hozzá", csak a szín kedvéért tettem oda. Én sem szerettem és nem is bírtam a csípőst... aztán Kisebbikkel pocakosan állandóan csak azt ettem volna. És azóta megmaradt. Nagyobbikkal pocakosan a sárgadinnyét szerettem meg, mert addig azt sem ettem. :)
Jöhettetek volna, szívesen láttalak volna! Majd legközelebb szólok idejében, ha iylesmire készülök.:D
Edó, igen, rászántam magam, bár még nem tökéletes, de itt megáll a tudományom. A fejlécképet is kellene szerkeszteni egy kicsit, hogy teljesen megfeleljen az elképzelésemnek, de azt már csak Photoshop-ban lehet, ahhoz meg nem értek. De megoldom valahogy!
Puszi mindenkinek!:) - 2011. június 22. 23:59
11 megjegyzés:
Én is szeretem..megyek hozzád ebédre :)
Guszta a csirkefasírt.A fejléced képe ..ááá..csodálatos.
Jutka, nem mai ebéd, vagy két hete ettük már! De ha megfelel a tárkonyos leves füstölt oldalassal, szívesen látlak!:)
Aleda, köszönöm, illetve örülök, hogy megtaláltam ezt a fotót. Bár még szeretnék dolgozni vele, csak ahhoz kevesek az ismereteim.
Ki kell próbálnom, guszta
Hű, ez nagyon jól hangzik, és legalább olyan jól is néz ki! :-) Én is kipróbálom... :-)
Guszta nagyon, szép a tálalás!És szép a blogod is!
Megéheztem a finomságod olvasása közben.
klassz ruhába bújtattad a blogod.
a túrókrémben a piros az csípős? mert ha igen, egyetlen kakukktojás nekem.
ha meg nem az, akkor kérem szépen holnapra.
most olvasom, ezt elbaltáztam. családilag kellett volna letámadjunk ma. Oldalbordának minden ami füstölt és húshoz köze van, gyermekem pedig a tárkonyért bírkóznának is.
Nagyon szép lett a blogod!Látom végre rászántad magad a megújulásra:)Guszta nagyon ez a fasírt,gyönyörű a fotó.
Bianka, Otti, Katik, köszönöm szépen!:)
Éva, igen, csípős van a krém tetején, de "nem tartozik hozzá", csak a szín kedvéért tettem oda. Én sem szerettem és nem is bírtam a csípőst... aztán Kisebbikkel pocakosan állandóan csak azt ettem volna. És azóta megmaradt. Nagyobbikkal pocakosan a sárgadinnyét szerettem meg, mert addig azt sem ettem. :)
Jöhettetek volna, szívesen láttalak volna! Majd legközelebb szólok idejében, ha iylesmire készülök.:D
Edó, igen, rászántam magam, bár még nem tökéletes, de itt megáll a tudományom. A fejlécképet is kellene szerkeszteni egy kicsit, hogy teljesen megfeleljen az elképzelésemnek, de azt már csak Photoshop-ban lehet, ahhoz meg nem értek. De megoldom valahogy!
Puszi mindenkinek!:)
Megjegyzés küldése