2011. június 24., péntek
Tárkonyos gombapaprikás puliszkával
Múltkor gyors ebéd kellett, és hústalan. És ezt készítettem el. Fagyasztott csiperkéből, igaz, de ízesítettem szárított vargányával. Isteni lett.
Hozzávalók: 1 nagy hagyma, 1 kicsi zöld paprika, 60 dkg csiperkegomba, félmaréknyi szárított vargánya, 1 teáskanál pirospaprika, olaj, 2 evőkanál liszt, tej és tejföl, só, bors, ecetes tárkony
Elkészítése:
A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, majd megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kevés vízzel. Beletesszük a kissé összetört szárított vargányát és hagyjuk néhány percig főni. Végül rádobjuk a felszeletelt csiperkét is, sózzuk, borsozzuk, és felengedjük még egy kevés vízzel. Amikor a gomba megpuhult (10-15 perc), felengedjük a lisztből és tejből készült habarással, ízesítjük tejföllel és apróra vágott ecetes tárkonynal. Ha kell, utánasózunk, illetve - szükség szerint - kevés tárkonyecettel is ízesíthetjük. Puliszkával tálaljuk.
Zöldségnapon és tésztanapon egy az egyben ehető (bár akkor tej helyett jobb vizet használni, és csak kevés tejföllel ízesíteni), és tulajdonképpen húsnapon is ehető puliszkával, de kevesebbel, és kenyeret egyáltalán ne enni mellé.
NÚ - 2018/OKT.
2011. június 24., péntek
Tárkonyos gombapaprikás puliszkával
Múltkor gyors ebéd kellett, és hústalan. És ezt készítettem el. Fagyasztott csiperkéből, igaz, de ízesítettem szárított vargányával. Isteni lett.
Hozzávalók: 1 nagy hagyma, 1 kicsi zöld paprika, 60 dkg csiperkegomba, félmaréknyi szárított vargánya, 1 teáskanál pirospaprika, olaj, 2 evőkanál liszt, tej és tejföl, só, bors, ecetes tárkony
Elkészítése:
A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, majd megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kevés vízzel. Beletesszük a kissé összetört szárított vargányát és hagyjuk néhány percig főni. Végül rádobjuk a felszeletelt csiperkét is, sózzuk, borsozzuk, és felengedjük még egy kevés vízzel. Amikor a gomba megpuhult (10-15 perc), felengedjük a lisztből és tejből készült habarással, ízesítjük tejföllel és apróra vágott ecetes tárkonynal. Ha kell, utánasózunk, illetve - szükség szerint - kevés tárkonyecettel is ízesíthetjük. Puliszkával tálaljuk.
Zöldségnapon és tésztanapon egy az egyben ehető (bár akkor tej helyett jobb vizet használni, és csak kevés tejföllel ízesíteni), és tulajdonképpen húsnapon is ehető puliszkával, de kevesebbel, és kenyeret egyáltalán ne enni mellé.
NÚ - 2018/OKT.
6 megjegyzés:
- Alíz írta...
-
Abbiza nagyon finom a tárkonyos gombamártás. :) Örülök, hogy annyira ízlett, hogy Te is készíted. :)
- 2011. június 24. 9:06
- Edó írta...
-
Nagyon is emlékszem arra a gombapaprikásra,soha olyan finomat nem ettem,mint Alíznál!De biztos van ez is olyan,csak sajnos ebből nem ehetek:)
- 2011. június 24. 9:10
- sedith írta...
-
Alíz, nemcsak a gombamártást, hanem a tárkonyos gulyást is nagyon szerettük. Pedig én nem is tettem bele annyi finomságot, mint te.:)
Edó, hát ebből biza nem is ehetsz.:) A maradékot másnap úgy bekebeleztem, mint a sicc!:) - 2011. június 24. 10:14
- Alíz írta...
-
"Mezei újságíró" létemre néha még én is össze tudok hozni finom ételeket... :)))
- 2011. június 24. 11:39
- 4Gyerek írta...
-
Ez finom lehet.
Gombát tegnap ettünk, Oldalbordát kivéve ma puliszka van nálunk.
Toma látom almaborral főzött, én is épp koccintani hívtam a hozzám látogatókat.
Nagyon egy rugóra jár az agyunk, vagy csak a bloggervilág azonos ihletése szállt fel? - 2011. június 24. 15:03
- Bianka írta...
-
Ha már gombás és puliszkás csak is isteni lehet
- 2011. június 25. 9:44
6 megjegyzés:
Abbiza nagyon finom a tárkonyos gombamártás. :) Örülök, hogy annyira ízlett, hogy Te is készíted. :)
Nagyon is emlékszem arra a gombapaprikásra,soha olyan finomat nem ettem,mint Alíznál!De biztos van ez is olyan,csak sajnos ebből nem ehetek:)
Alíz, nemcsak a gombamártást, hanem a tárkonyos gulyást is nagyon szerettük. Pedig én nem is tettem bele annyi finomságot, mint te.:)
Edó, hát ebből biza nem is ehetsz.:) A maradékot másnap úgy bekebeleztem, mint a sicc!:)
"Mezei újságíró" létemre néha még én is össze tudok hozni finom ételeket... :)))
Ez finom lehet.
Gombát tegnap ettünk, Oldalbordát kivéve ma puliszka van nálunk.
Toma látom almaborral főzött, én is épp koccintani hívtam a hozzám látogatókat.
Nagyon egy rugóra jár az agyunk, vagy csak a bloggervilág azonos ihletése szállt fel?
Ha már gombás és puliszkás csak is isteni lehet
Megjegyzés küldése