2011. június 18., szombat
Tepsis csirkemell sült sárgarépával
Nagyon finom lett, a lányok alig győzték magukba gyúrni.
Az eredeti ötletet Jutkának köszönhetem, és az ő Nagyágon megkóstolt ananászos grillezett csirkemellének. Ugyanazt akartam én is. De amikor elmentem az üzletbe és megláttam, hogy 6,50-et kérnek egy ananászkonzervért (utoljára, nem is olyan régen még kb. 2,50-ért vettem), rögtön meggondoltam magam és azon helyben eldöntöttem, hogy jó lesz hozzá a már birtokomban lévő alma is.:) Két perc múlva, már hazafelé menet, az is eldőlt, hogy a hűtőben árválkodó néhány szál rebarbarát is felhasználom még hozzá. A piacon gyönyörű kötés újsárgarépát láttam: megvettem. A néni 1 lejért vesztegetett még egy-egy nagy csokor mentát is, hát egyet abból is hazahoztam. És mire hazaértem, az újabb házasság is ki volt tervelve: sárgarépa és menta, násznagyok pedig: cukor és balzsamecet, koszorúslány: só. És akkor most már, ennyi szófosás után, jöjjön a tulajdonképpeni recept.:)
Tepsis csirkemell sült sárgarépával
Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kisebb csirkemell, 2 nagy alma, 4 vékony vagy 2 vastagabb szál rebarbara, só, grillfűszer vagy csirkefűszer (illetve tetszés szerint), 30 dkg (füstölt) sajt, 20 dkg császárszalonna; a körethez: 7-8 db. újsárgarépa, só ízlés szerint, 1 evőkanál cukor, 2-3 evőkanál balzsamecet, 5 dkg vaj, 10 mentalevél.
Elkészítése:
A sárgarépával indítunk. A répát alaposan megmossuk, kivágjuk belőle az esetleges hibákat. Héjastól egy vastagon kivajazott hőálló edénybe tesszük, megszórjuk sóval, rászórjuk a cukrot, meglocsoljuk a balzsamecettel és ráöntünk kb. 0,5 dl vizet. A tetejére szórjuk a mentaleveleket, lefedjük, és forró sütőben 35-40 perc alatt hagyjuk megpárolódni-megsülni.
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, megszórjuk sóval és kevés grillfűszerrel, majd félretesszük. Az almát és a rebarbarát meghámozzuk, majd nagyjából egyforma kockákra vágjuk. A császárszalonnának lehúzzuk a bőrét és befedjük vele egy hőálló üvegtál vagy tepsi alját. Ráhelyezzük a csirkemellet, elterítjük rajta a rebarbara-alma keveréket, és fedő nélkül kb. 15 percre forró sütőbe toljuk. Ekkor kivesszük, beborítjuk a szeletekre vágott sajttal, és néhány percre még visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
Tálalás előtt hagyjuk néhány percig hűlni, hogy szépen lehessen szeletelni.
Szétválasztós diétában ehető húsnapon.
KAL - 2012
2011. június 18., szombat
Tepsis csirkemell sült sárgarépával
Nagyon finom lett, a lányok alig győzték magukba gyúrni.
Az eredeti ötletet Jutkának köszönhetem, és az ő Nagyágon megkóstolt ananászos grillezett csirkemellének. Ugyanazt akartam én is. De amikor elmentem az üzletbe és megláttam, hogy 6,50-et kérnek egy ananászkonzervért (utoljára, nem is olyan régen még kb. 2,50-ért vettem), rögtön meggondoltam magam és azon helyben eldöntöttem, hogy jó lesz hozzá a már birtokomban lévő alma is.:) Két perc múlva, már hazafelé menet, az is eldőlt, hogy a hűtőben árválkodó néhány szál rebarbarát is felhasználom még hozzá. A piacon gyönyörű kötés újsárgarépát láttam: megvettem. A néni 1 lejért vesztegetett még egy-egy nagy csokor mentát is, hát egyet abból is hazahoztam. És mire hazaértem, az újabb házasság is ki volt tervelve: sárgarépa és menta, násznagyok pedig: cukor és balzsamecet, koszorúslány: só. És akkor most már, ennyi szófosás után, jöjjön a tulajdonképpeni recept.:)
Tepsis csirkemell sült sárgarépával
Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kisebb csirkemell, 2 nagy alma, 4 vékony vagy 2 vastagabb szál rebarbara, só, grillfűszer vagy csirkefűszer (illetve tetszés szerint), 30 dkg (füstölt) sajt, 20 dkg császárszalonna; a körethez: 7-8 db. újsárgarépa, só ízlés szerint, 1 evőkanál cukor, 2-3 evőkanál balzsamecet, 5 dkg vaj, 10 mentalevél.
Elkészítése:
A sárgarépával indítunk. A répát alaposan megmossuk, kivágjuk belőle az esetleges hibákat. Héjastól egy vastagon kivajazott hőálló edénybe tesszük, megszórjuk sóval, rászórjuk a cukrot, meglocsoljuk a balzsamecettel és ráöntünk kb. 0,5 dl vizet. A tetejére szórjuk a mentaleveleket, lefedjük, és forró sütőben 35-40 perc alatt hagyjuk megpárolódni-megsülni.
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, megszórjuk sóval és kevés grillfűszerrel, majd félretesszük. Az almát és a rebarbarát meghámozzuk, majd nagyjából egyforma kockákra vágjuk. A császárszalonnának lehúzzuk a bőrét és befedjük vele egy hőálló üvegtál vagy tepsi alját. Ráhelyezzük a csirkemellet, elterítjük rajta a rebarbara-alma keveréket, és fedő nélkül kb. 15 percre forró sütőbe toljuk. Ekkor kivesszük, beborítjuk a szeletekre vágott sajttal, és néhány percre még visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
Tálalás előtt hagyjuk néhány percig hűlni, hogy szépen lehessen szeletelni.
Szétválasztós diétában ehető húsnapon.
KAL - 2012
4 megjegyzés:
- 4Gyerek írta...
-
na, megint carakodik a blogspot. az előbb egymás alatt duplán nyitotta ki ezt a bejegyzésed, s service unavailable hibát jelzett ha megjegyzés ablakot próbáltam előhívni.
no, de akkor azt akarám írni, hogy eme hozzávalók nászát a tányéromban tudnám végső akkordnak elképzelni.
itt miért nem látok fűszernővényeket a piacon? hársfavirágot, bodzát akarnának rám sózni, azt meg fújják fel. van sajátom. - 2011. június 18. 19:31
- Kati írta...
-
Hát tényleg vmi baj van, a megjegyzés megnyitásakor beugrik vmi oldal, amit még lezárni is alig lehet.
A fenti főztöd tényleg nagyon jó párosítás, én is szívesen megkóstólnám. - 2011. június 19. 10:32
- sedith írta...
-
Éva, Kati, tegnap próbálgattam valami új sablonokat, és szerintem ez bolygatta fel a rendet. Nem tudom, nálatok hoygan látszik, de nálam kétszer szerepel a blogcím, és érdekes módon ki sem tudom törölni.
Ezenkívül viszont semmi más problémát nem észleltem.
Azt én is tapasztaltam már több blognál, hogy a megjegyzésablak nyitásakor valami spam-oldalra irányít, többek között a tiednél, Éva.
Éva, tavaly megjártam én is a bodzával. Csak úgy, szinte hülyeségből - mert úgysem vettem volna - megkérdeztem, mennyit kérnek érte. És ne tudd meg, vagy 5 lejt kért vagy 5 virágra. De olyan agresszíven akarta rámsózni, hogy végül azt mondtam neki: tudja mit, megyek szedek egy nagy kosárral, majd jövök, s eladom magának 1 lejért darabját. Akkor békén hagyott.
Itt a nénikék mindent árulnak, amijük van: petrezselyem, kapor, csombor, lestyán, menta, tárkony (jujj, no ezt hamar vegyem is meg, mert nem lesz aztán). - 2011. június 19. 11:11
- Bianka írta...
-
Remek
- 2011. június 20. 16:13
4 megjegyzés:
na, megint carakodik a blogspot. az előbb egymás alatt duplán nyitotta ki ezt a bejegyzésed, s service unavailable hibát jelzett ha megjegyzés ablakot próbáltam előhívni.
no, de akkor azt akarám írni, hogy eme hozzávalók nászát a tányéromban tudnám végső akkordnak elképzelni.
itt miért nem látok fűszernővényeket a piacon? hársfavirágot, bodzát akarnának rám sózni, azt meg fújják fel. van sajátom.
Hát tényleg vmi baj van, a megjegyzés megnyitásakor beugrik vmi oldal, amit még lezárni is alig lehet.
A fenti főztöd tényleg nagyon jó párosítás, én is szívesen megkóstólnám.
Éva, Kati, tegnap próbálgattam valami új sablonokat, és szerintem ez bolygatta fel a rendet. Nem tudom, nálatok hoygan látszik, de nálam kétszer szerepel a blogcím, és érdekes módon ki sem tudom törölni.
Ezenkívül viszont semmi más problémát nem észleltem.
Azt én is tapasztaltam már több blognál, hogy a megjegyzésablak nyitásakor valami spam-oldalra irányít, többek között a tiednél, Éva.
Éva, tavaly megjártam én is a bodzával. Csak úgy, szinte hülyeségből - mert úgysem vettem volna - megkérdeztem, mennyit kérnek érte. És ne tudd meg, vagy 5 lejt kért vagy 5 virágra. De olyan agresszíven akarta rámsózni, hogy végül azt mondtam neki: tudja mit, megyek szedek egy nagy kosárral, majd jövök, s eladom magának 1 lejért darabját. Akkor békén hagyott.
Itt a nénikék mindent árulnak, amijük van: petrezselyem, kapor, csombor, lestyán, menta, tárkony (jujj, no ezt hamar vegyem is meg, mert nem lesz aztán).
Remek
Megjegyzés küldése