Még egy fasírt. Hogy legyenek egyhelyen.:)
És nálam szinte mindig csirke, mert ha darált húsról van szó, akkor csakis azt veszek. Disznóvágások idején szoktam kapni egy-két zacskó darált sertést is, természetesen, azt is felhasználom, de ha már veszem, mindig csirkét veszek. Az egyik áruházban, a madárkásban, nálunk kitűnő áron lehet kapni a darált csirkét, nos, mi ki is használjuk. :)
Ez a fasírt a véletlen műve, jobban mondva fantáziám szüleménye annak érdekében, hogy ilyen-olyan maradékokat felhasználjak.
Túrós-sajtos csirkefasírt
Hozzávalók: 60 dkg darált csirkehús, 20-25 dkg tehéntúró, 10 dkg juhsajt, 2-3 darab aszalt paradicsom, 1 fej friss fokhagyma zöldjével együtt, 1 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez
Elkészítése: A húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a szétmorzsolt túrót, az apró kockákra vágott sajtot és aszalt paradicsomot, majd a felaprított fokhagymát és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan eldolgozzuk. Ugyanaz érvényes, mint a másik fasírtnál: ha túl lágy lenne a massza, és a tapasztalatom azt mutatja, hogy a csirkehúst, bizony, 1 tojás is kissé ellágyítja, kevés zsemlemorzsát is dolgozzunk bele. Nem kell sokat, valóban, csupán 1-2 evőkanálnyit, különben nagyon száraz lesz a fasírtunk. Aki szereti, friss bazsalikomot is apríthat bele, úgy teljesen mediterrán ízvilágú lesz a húspogácsája. Én nem tehettem, mert a férjem "nem komálja". Végül tetszés szerint pogácsákat vagy gombócokat formálunk a masszából és forró olajban szép pirosra sütjük. Szétválasztásban húsnapon ehető.
KAL - 2012
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. június 23., csütörtök
Túrós-sajtos csirkefasírt
Még egy fasírt. Hogy legyenek egyhelyen.:)
És nálam szinte mindig csirke, mert ha darált húsról van szó, akkor csakis azt veszek. Disznóvágások idején szoktam kapni egy-két zacskó darált sertést is, természetesen, azt is felhasználom, de ha már veszem, mindig csirkét veszek. Az egyik áruházban, a madárkásban, nálunk kitűnő áron lehet kapni a darált csirkét, nos, mi ki is használjuk. :)
Ez a fasírt a véletlen műve, jobban mondva fantáziám szüleménye annak érdekében, hogy ilyen-olyan maradékokat felhasználjak.
Túrós-sajtos csirkefasírt
Hozzávalók: 60 dkg darált csirkehús, 20-25 dkg tehéntúró, 10 dkg juhsajt, 2-3 darab aszalt paradicsom, 1 fej friss fokhagyma zöldjével együtt, 1 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez
Elkészítése: A húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a szétmorzsolt túrót, az apró kockákra vágott sajtot és aszalt paradicsomot, majd a felaprított fokhagymát és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan eldolgozzuk. Ugyanaz érvényes, mint a másik fasírtnál: ha túl lágy lenne a massza, és a tapasztalatom azt mutatja, hogy a csirkehúst, bizony, 1 tojás is kissé ellágyítja, kevés zsemlemorzsát is dolgozzunk bele. Nem kell sokat, valóban, csupán 1-2 evőkanálnyit, különben nagyon száraz lesz a fasírtunk. Aki szereti, friss bazsalikomot is apríthat bele, úgy teljesen mediterrán ízvilágú lesz a húspogácsája. Én nem tehettem, mert a férjem "nem komálja". Végül tetszés szerint pogácsákat vagy gombócokat formálunk a masszából és forró olajban szép pirosra sütjük. Szétválasztásban húsnapon ehető.
KAL - 2012
És nálam szinte mindig csirke, mert ha darált húsról van szó, akkor csakis azt veszek. Disznóvágások idején szoktam kapni egy-két zacskó darált sertést is, természetesen, azt is felhasználom, de ha már veszem, mindig csirkét veszek. Az egyik áruházban, a madárkásban, nálunk kitűnő áron lehet kapni a darált csirkét, nos, mi ki is használjuk. :)
Ez a fasírt a véletlen műve, jobban mondva fantáziám szüleménye annak érdekében, hogy ilyen-olyan maradékokat felhasználjak.
Túrós-sajtos csirkefasírt
Hozzávalók: 60 dkg darált csirkehús, 20-25 dkg tehéntúró, 10 dkg juhsajt, 2-3 darab aszalt paradicsom, 1 fej friss fokhagyma zöldjével együtt, 1 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez
Elkészítése: A húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a szétmorzsolt túrót, az apró kockákra vágott sajtot és aszalt paradicsomot, majd a felaprított fokhagymát és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan eldolgozzuk. Ugyanaz érvényes, mint a másik fasírtnál: ha túl lágy lenne a massza, és a tapasztalatom azt mutatja, hogy a csirkehúst, bizony, 1 tojás is kissé ellágyítja, kevés zsemlemorzsát is dolgozzunk bele. Nem kell sokat, valóban, csupán 1-2 evőkanálnyit, különben nagyon száraz lesz a fasírtunk. Aki szereti, friss bazsalikomot is apríthat bele, úgy teljesen mediterrán ízvilágú lesz a húspogácsája. Én nem tehettem, mert a férjem "nem komálja". Végül tetszés szerint pogácsákat vagy gombócokat formálunk a masszából és forró olajban szép pirosra sütjük. Szétválasztásban húsnapon ehető.
KAL - 2012
4 megjegyzés:
- Kati írta...
-
Nagyon jó, nagyon tetszik, nálunk inkább a disznóhús megy örölve, de kedvet kaptam a csirkéhez is , ezt a fasírtot olvasva.
- 2011. június 23. 12:11
- sedith írta...
-
Kati, nálunk disznóból csak annyi fogy, amennyit kapunk. Pénzt érte nem adunk. Max. a miccsre, ami abból készül, mert a Selgros-i a legfinomabb.:) Pulyka, csirke, borjú, ezeket vesszük. :)
- 2011. június 23. 12:35
- Bianka írta...
-
Izgamas, talomba teszem
- 2011. június 23. 14:23
- Éva írta...
-
Nagyon finom lehet, guszta így szeretem ha jól megsül szép a színe is hátmég az íze! Szép lett a fejléced is!
- 2011. június 23. 17:08
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Nagyon jó, nagyon tetszik, nálunk inkább a disznóhús megy örölve, de kedvet kaptam a csirkéhez is , ezt a fasírtot olvasva.
Kati, nálunk disznóból csak annyi fogy, amennyit kapunk. Pénzt érte nem adunk. Max. a miccsre, ami abból készül, mert a Selgros-i a legfinomabb.:) Pulyka, csirke, borjú, ezeket vesszük. :)
Izgamas, talomba teszem
Nagyon finom lehet, guszta így szeretem ha jól megsül szép a színe is hátmég az íze! Szép lett a fejléced is!
Megjegyzés küldése