Túrót csináltam múltkoriban, egy kis adag lett belőle. Megkívántam valami édeset, és hirtelen felindulásból ezt a gyors, pohárba rétegezett, és még kvázi egészségesnek is mondható desszertet hoztam ki belőle. Ebben az időszakban fagyasztott gyümölcsöből készült, de nyáron, természetesen, frissből az igazi. "Ciglizgettem" is vele egy kicsit a családtagok különféle allergiái miatt (cukor, méz, laktóz), de végül sikerült mindenki számára ehetőnek tálalni. (Fruktózzal édesítettem, illetve laktózmentes tejszínt használtam hozzá, a férjemnek a gyümölcsöt méz helyett fruktózzal szórtam meg, a nagylányom adagjába pedig nem tettem túrót.)
Túrókehely málnával és bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók 4 pohárhoz: 30-35 dkg tehéntúró, 2 tojásfehérje, 2 dl habtejszín, 1 tasak habfixáló, pici só, 6 evőkanál fruktóz vagy kb. 15 dkg cukor, 25 dkg málna és bogyós gyümölcs (piros és fekete ribizli, áfonya) vegyesen, méz; a díszítéshez: mandulaforgács, málnaszemek, citromfű.
Elkészítése: A tojásfehérjét és a habtejszínt külön edényekben kemény habbá verjük 2-2 evőkanál fruktózzal, vagy 3-3 evőkanál cukorral. A habtejszínhez a habfixálót is hozzáadjuk, illetve a tojáshabhoz egy csipetnyi sót is teszünk. Ezután óvatosan összevegyítjük őket, majd a kiürült tálban (így csak 2 edény mocskolódik össze végül :D) összetörjük a túrót, és kikavarjuk a maradék fruktózzal vagy cukorral. Végül a túróba rendre belekeverjük a vegyes habot. Ezután tetszés szerinti kelyhekbe rétegezzük a gyümölccsel. A kehely aljára kevés krémet teszünk, ujjnyi vastagon megszórjuk gyümölccsel, mézet csorgatunk rá, majd bevonjuk krémmel. Addig ismételjük a rétegezést, amíg a pohár meg nem telik, illetve a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét enyhén megpirított mandulaforgáccsal, málnaszemekkel és citromfűlevélkékkel díszítjük.
FF - 2013/6
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. május 10., péntek
Túrókehely málnával és bogyós gyümölcsökkel
Túrót csináltam múltkoriban, egy kis adag lett belőle. Megkívántam valami édeset, és hirtelen felindulásból ezt a gyors, pohárba rétegezett, és még kvázi egészségesnek is mondható desszertet hoztam ki belőle. Ebben az időszakban fagyasztott gyümölcsöből készült, de nyáron, természetesen, frissből az igazi. "Ciglizgettem" is vele egy kicsit a családtagok különféle allergiái miatt (cukor, méz, laktóz), de végül sikerült mindenki számára ehetőnek tálalni. (Fruktózzal édesítettem, illetve laktózmentes tejszínt használtam hozzá, a férjemnek a gyümölcsöt méz helyett fruktózzal szórtam meg, a nagylányom adagjába pedig nem tettem túrót.)
Túrókehely málnával és bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók 4 pohárhoz: 30-35 dkg tehéntúró, 2 tojásfehérje, 2 dl habtejszín, 1 tasak habfixáló, pici só, 6 evőkanál fruktóz vagy kb. 15 dkg cukor, 25 dkg málna és bogyós gyümölcs (piros és fekete ribizli, áfonya) vegyesen, méz; a díszítéshez: mandulaforgács, málnaszemek, citromfű.
Elkészítése: A tojásfehérjét és a habtejszínt külön edényekben kemény habbá verjük 2-2 evőkanál fruktózzal, vagy 3-3 evőkanál cukorral. A habtejszínhez a habfixálót is hozzáadjuk, illetve a tojáshabhoz egy csipetnyi sót is teszünk. Ezután óvatosan összevegyítjük őket, majd a kiürült tálban (így csak 2 edény mocskolódik össze végül :D) összetörjük a túrót, és kikavarjuk a maradék fruktózzal vagy cukorral. Végül a túróba rendre belekeverjük a vegyes habot. Ezután tetszés szerinti kelyhekbe rétegezzük a gyümölccsel. A kehely aljára kevés krémet teszünk, ujjnyi vastagon megszórjuk gyümölccsel, mézet csorgatunk rá, majd bevonjuk krémmel. Addig ismételjük a rétegezést, amíg a pohár meg nem telik, illetve a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét enyhén megpirított mandulaforgáccsal, málnaszemekkel és citromfűlevélkékkel díszítjük.
FF - 2013/6
Túrókehely málnával és bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók 4 pohárhoz: 30-35 dkg tehéntúró, 2 tojásfehérje, 2 dl habtejszín, 1 tasak habfixáló, pici só, 6 evőkanál fruktóz vagy kb. 15 dkg cukor, 25 dkg málna és bogyós gyümölcs (piros és fekete ribizli, áfonya) vegyesen, méz; a díszítéshez: mandulaforgács, málnaszemek, citromfű.
Elkészítése: A tojásfehérjét és a habtejszínt külön edényekben kemény habbá verjük 2-2 evőkanál fruktózzal, vagy 3-3 evőkanál cukorral. A habtejszínhez a habfixálót is hozzáadjuk, illetve a tojáshabhoz egy csipetnyi sót is teszünk. Ezután óvatosan összevegyítjük őket, majd a kiürült tálban (így csak 2 edény mocskolódik össze végül :D) összetörjük a túrót, és kikavarjuk a maradék fruktózzal vagy cukorral. Végül a túróba rendre belekeverjük a vegyes habot. Ezután tetszés szerinti kelyhekbe rétegezzük a gyümölccsel. A kehely aljára kevés krémet teszünk, ujjnyi vastagon megszórjuk gyümölccsel, mézet csorgatunk rá, majd bevonjuk krémmel. Addig ismételjük a rétegezést, amíg a pohár meg nem telik, illetve a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét enyhén megpirított mandulaforgáccsal, málnaszemekkel és citromfűlevélkékkel díszítjük.
FF - 2013/6
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Ez nagyon jól jönne most :)
Megjegyzés küldése