2013. május 7., kedd

Gyors paradicsomleves


Amikor nem eléggé laktató a főfogás, vagy van egy kiadós desszertünk, de kellene mellé még valami, akkor ez a paradicsomleves nagyon jó szolgálatot tehet. (Nálunk éppen így történt: paradicsomlevest és brownie-t ebédeltünk pénteken.) Nagyon hamar elkészül, és általában mindenki szereti. Lánykáim rengeteget meg tudnak enni belőle. Végülis nekik mindegy milyen leves, csak laska (tészta) legyen benne. Főleg a kicsi él-hal a laskás levesekért. :) 


Gyors paradicsomleves 

Hozzávalók 4 személyre: 5 evőkanál olaj, 1 kisebb hagyma, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál paprikalekvár (darált paprika), 5 dl paradicsomlé, só, 1 teáskanál cukor, ½ dl tej, aprított zeller- és lestyánlevél, 2 maréknyi apró kockatészta.

Elkészítése: A hagymát lereszeljük, és megdinszteljük a felhevített olajon. Ezután rászórjuk a lisztet, simára keverjük vele, majd hozzáadjuk a paprikalekvárt, és felöntjük paradicsomlével. Hozzáöntjük a tejet is, majd vízzel hígítjuk leves sűrűségűre, és állandóan kavargatva felforraljuk. Amikor fölforrt, beledobjuk a tésztát, és tovább kavarva néhány percig főzzük, amíg a tészta is meg nem puhul. Ekkor sóval és cukorral ízesítjük, végül pedig megszórjuk az aprított zöld fűszerekkel.

FF - 2013/5

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. május 7., kedd

Gyors paradicsomleves


Amikor nem eléggé laktató a főfogás, vagy van egy kiadós desszertünk, de kellene mellé még valami, akkor ez a paradicsomleves nagyon jó szolgálatot tehet. (Nálunk éppen így történt: paradicsomlevest és brownie-t ebédeltünk pénteken.) Nagyon hamar elkészül, és általában mindenki szereti. Lánykáim rengeteget meg tudnak enni belőle. Végülis nekik mindegy milyen leves, csak laska (tészta) legyen benne. Főleg a kicsi él-hal a laskás levesekért. :) 


Gyors paradicsomleves 

Hozzávalók 4 személyre: 5 evőkanál olaj, 1 kisebb hagyma, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál paprikalekvár (darált paprika), 5 dl paradicsomlé, só, 1 teáskanál cukor, ½ dl tej, aprított zeller- és lestyánlevél, 2 maréknyi apró kockatészta.

Elkészítése: A hagymát lereszeljük, és megdinszteljük a felhevített olajon. Ezután rászórjuk a lisztet, simára keverjük vele, majd hozzáadjuk a paprikalekvárt, és felöntjük paradicsomlével. Hozzáöntjük a tejet is, majd vízzel hígítjuk leves sűrűségűre, és állandóan kavargatva felforraljuk. Amikor fölforrt, beledobjuk a tésztát, és tovább kavarva néhány percig főzzük, amíg a tészta is meg nem puhul. Ekkor sóval és cukorral ízesítjük, végül pedig megszórjuk az aprított zöld fűszerekkel.

FF - 2013/5

Nincsenek megjegyzések: