Gyors paradicsomleves
Amikor nem eléggé laktató a főfogás, vagy van egy kiadós desszertünk, de kellene mellé még valami, akkor ez a paradicsomleves nagyon jó szolgálatot tehet. (Nálunk éppen így történt: paradicsomlevest és brownie-t ebédeltünk pénteken.) Nagyon hamar elkészül, és általában mindenki szereti. Lánykáim rengeteget meg tudnak enni belőle. Végülis nekik mindegy milyen leves, csak laska (tészta) legyen benne. Főleg a kicsi él-hal a laskás levesekért. :)
Gyors
paradicsomleves
Hozzávalók 4
személyre: 5 evőkanál olaj, 1 kisebb hagyma, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál
paprikalekvár (darált paprika), 5 dl paradicsomlé, só, 1 teáskanál cukor, ½ dl
tej, aprított zeller- és lestyánlevél, 2 maréknyi apró kockatészta.
Elkészítése: A hagymát lereszeljük, és megdinszteljük a felhevített
olajon. Ezután rászórjuk a lisztet, simára keverjük vele, majd hozzáadjuk a
paprikalekvárt, és felöntjük paradicsomlével. Hozzáöntjük a tejet is, majd vízzel
hígítjuk leves sűrűségűre, és állandóan kavargatva felforraljuk. Amikor
fölforrt, beledobjuk a tésztát, és tovább kavarva néhány percig főzzük, amíg a
tészta is meg nem puhul. Ekkor sóval és cukorral ízesítjük, végül pedig
megszórjuk az aprított zöld fűszerekkel.
FF - 2013/5
Gyors paradicsomleves
Amikor nem eléggé laktató a főfogás, vagy van egy kiadós desszertünk, de kellene mellé még valami, akkor ez a paradicsomleves nagyon jó szolgálatot tehet. (Nálunk éppen így történt: paradicsomlevest és brownie-t ebédeltünk pénteken.) Nagyon hamar elkészül, és általában mindenki szereti. Lánykáim rengeteget meg tudnak enni belőle. Végülis nekik mindegy milyen leves, csak laska (tészta) legyen benne. Főleg a kicsi él-hal a laskás levesekért. :)
Gyors
paradicsomleves
Hozzávalók 4
személyre: 5 evőkanál olaj, 1 kisebb hagyma, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál
paprikalekvár (darált paprika), 5 dl paradicsomlé, só, 1 teáskanál cukor, ½ dl
tej, aprított zeller- és lestyánlevél, 2 maréknyi apró kockatészta.
Elkészítése: A hagymát lereszeljük, és megdinszteljük a felhevített
olajon. Ezután rászórjuk a lisztet, simára keverjük vele, majd hozzáadjuk a
paprikalekvárt, és felöntjük paradicsomlével. Hozzáöntjük a tejet is, majd vízzel
hígítjuk leves sűrűségűre, és állandóan kavargatva felforraljuk. Amikor
fölforrt, beledobjuk a tésztát, és tovább kavarva néhány percig főzzük, amíg a
tészta is meg nem puhul. Ekkor sóval és cukorral ízesítjük, végül pedig
megszórjuk az aprított zöld fűszerekkel.
FF - 2013/5
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése