Főtt tészta kukoricás paradicsomszósszal
Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg tetszés szerinti száraztészta (nálam gramigna), 1 közepes hagyma, 3-4 fokhagymaszár, 1 kukoricakonzerv (kb. 25 dkg morzsolt kukorica), 2 púpozott evőkanál liszt, 5 dl házi natúr paradicsomlé, só, bors, olaj, petrezselyemzöld, cukor, reszelt parmezán.
Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és átöblítjük. A hagymát meghámozzuk, finomra reszeljük, és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a finomra aprított fokhagymaszárat, egyet-kettőt kavarunk rajta, majd beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük. Felöntjük paradicsomlével, beletesszük a leszűrt kukoricakonzervet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd állandóan kevergetve 5-6 percig rotyogtatjuk. Ha szükséges, vízzel hígíthatjuk is közben. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és cukorral ízlés szerint édesítjük.
Tálaláskor reszelt parmezánt szórunk a tetejére.
FF - 2013/10
3 megjegyzés:
Jó ötlet így paradicsomosan a kukorica! Kipróbálós:-)
Ha kukorica van benne, jöhet:)
Hajnizoli, bizony, szeretjük így, de kipróbálom egyszer tejes-tejfölösen is. :)
Kati, mi is így vagyunk vele. :)
Megjegyzés küldése