2013. május 21., kedd

Főtt tészta kukoricás paradicsomszósszal

Amikor délutános vagyok, előfordul, hogy mire hazaérek (késődélután), már a vacsorát követelik rajtam. Én meg állok, mint borjú az új kapuban, mert fogalmam sincs, mit csinálhatnék. Aztán mindig jön valami mentőötlet. Ilyenkor áldom spájzoló természetemet, hogy mindig törekszem arra, hogy legyenek tartalékaim - hosszú ideig tárolható alapanyagok, amikből ripsz-ropsz összedobható valami. Száraztészta, konzervek (tartósítószermentesek), házi paradicsomlé, zöld fűszerek, sajtfélék szinte mindig vannak itthon; elég ha benézek ide-oda, meglátok ezt-azt, és máris összeállt a fejemben valami ételféle. Így volt ez jómúltkoriban is, amikor az éppen fellelhető alapanyagokból kb. negyedóra alatt finom, laktató vacsorát tettem a család elé.



Főtt tészta kukoricás paradicsomszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg tetszés szerinti száraztészta (nálam gramigna), 1 közepes hagyma, 3-4 fokhagymaszár, 1 kukoricakonzerv (kb. 25 dkg morzsolt kukorica), 2 púpozott evőkanál liszt, 5 dl házi natúr paradicsomlé, só, bors, olaj, petrezselyemzöld, cukor, reszelt parmezán.

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és átöblítjük. A hagymát meghámozzuk, finomra reszeljük, és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a finomra aprított fokhagymaszárat, egyet-kettőt kavarunk rajta, majd beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük. Felöntjük paradicsomlével, beletesszük a leszűrt kukoricakonzervet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd állandóan kevergetve 5-6 percig rotyogtatjuk. Ha szükséges, vízzel hígíthatjuk is közben. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és cukorral ízlés szerint édesítjük. 
Tálaláskor reszelt parmezánt szórunk a tetejére. 

FF - 2013/10

3 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Jó ötlet így paradicsomosan a kukorica! Kipróbálós:-)

Kati írta...

Ha kukorica van benne, jöhet:)

sedith írta...

Hajnizoli, bizony, szeretjük így, de kipróbálom egyszer tejes-tejfölösen is. :)

Kati, mi is így vagyunk vele. :)

Related Posts with Thumbnails

2013. május 21., kedd

Főtt tészta kukoricás paradicsomszósszal

Amikor délutános vagyok, előfordul, hogy mire hazaérek (késődélután), már a vacsorát követelik rajtam. Én meg állok, mint borjú az új kapuban, mert fogalmam sincs, mit csinálhatnék. Aztán mindig jön valami mentőötlet. Ilyenkor áldom spájzoló természetemet, hogy mindig törekszem arra, hogy legyenek tartalékaim - hosszú ideig tárolható alapanyagok, amikből ripsz-ropsz összedobható valami. Száraztészta, konzervek (tartósítószermentesek), házi paradicsomlé, zöld fűszerek, sajtfélék szinte mindig vannak itthon; elég ha benézek ide-oda, meglátok ezt-azt, és máris összeállt a fejemben valami ételféle. Így volt ez jómúltkoriban is, amikor az éppen fellelhető alapanyagokból kb. negyedóra alatt finom, laktató vacsorát tettem a család elé.



Főtt tészta kukoricás paradicsomszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg tetszés szerinti száraztészta (nálam gramigna), 1 közepes hagyma, 3-4 fokhagymaszár, 1 kukoricakonzerv (kb. 25 dkg morzsolt kukorica), 2 púpozott evőkanál liszt, 5 dl házi natúr paradicsomlé, só, bors, olaj, petrezselyemzöld, cukor, reszelt parmezán.

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és átöblítjük. A hagymát meghámozzuk, finomra reszeljük, és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a finomra aprított fokhagymaszárat, egyet-kettőt kavarunk rajta, majd beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük. Felöntjük paradicsomlével, beletesszük a leszűrt kukoricakonzervet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd állandóan kevergetve 5-6 percig rotyogtatjuk. Ha szükséges, vízzel hígíthatjuk is közben. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és cukorral ízlés szerint édesítjük. 
Tálaláskor reszelt parmezánt szórunk a tetejére. 

FF - 2013/10

3 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Jó ötlet így paradicsomosan a kukorica! Kipróbálós:-)

Kati írta...

Ha kukorica van benne, jöhet:)

sedith írta...

Hajnizoli, bizony, szeretjük így, de kipróbálom egyszer tejes-tejfölösen is. :)

Kati, mi is így vagyunk vele. :)