Lassan lejár egyes tavaszi "zöldek" ideje. Ma egy hete még vettem egy kis csokor medvehagymát, gondolom, az utolsót ebben az évben, és találtam nagyon szép, friss labodát. Ez utóbbit nagyon szeretem krémlevesnek, de annál változatosabban felhasználható. Most valamilyen egyszerű, salátaleveshez hasonló levesnek képzeltem el, de aztán összeházasítottam a káposztasalátától megmaradt fél fej újkáposztával. A fagyasztóban pedig még lapult egy szálacska füstölt kolbász, abból pirítottam meg egy darabot kevés olajban mellé. Úgyhogy egy téliesre hajazó, ám friss és üde ízű meg színű tavaszi leves lett belőle. Mindenkinek nagyon ízlett.
Labodás káposztaleves pirított kolbásszal
Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg friss káposzta, 5 csokor laboda, 1 ágacska szárított vagy friss csombor, só, bors, 1 arasznyi füstölt kolbász, olaj, tejföl, esetleg petrezselyemzöld.
Elkészítése: Felforralunk kb. 1,2 l vizet, enyhén megsózzuk, és beledobjuk a vékony csíkokra vágott káposztát. Amikor a káposzta félig megfőtt, beletesszük a csombort és az összetépkedett vagy csíkokra vágott labodaleveleket is. 5-10 percig főzzük még, ezalatt megpirítjuk a kolbászt. A kolbásznak lehúzzuk a bőrét, karikára vágjuk, majd forró olajon a karikák mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Végül a csombort eltávolítjuk a levesből, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel (elhagyható), és beletesszük a kolbászkarikákat, illetve 1-2 evőkanálnyit a sütéstől visszamaradt zsiradékból. Tejföllel tálaljuk.
KÁP. - 2015.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. május 20., hétfő
Labodás káposztaleves pirított kolbásszal
Lassan lejár egyes tavaszi "zöldek" ideje. Ma egy hete még vettem egy kis csokor medvehagymát, gondolom, az utolsót ebben az évben, és találtam nagyon szép, friss labodát. Ez utóbbit nagyon szeretem krémlevesnek, de annál változatosabban felhasználható. Most valamilyen egyszerű, salátaleveshez hasonló levesnek képzeltem el, de aztán összeházasítottam a káposztasalátától megmaradt fél fej újkáposztával. A fagyasztóban pedig még lapult egy szálacska füstölt kolbász, abból pirítottam meg egy darabot kevés olajban mellé. Úgyhogy egy téliesre hajazó, ám friss és üde ízű meg színű tavaszi leves lett belőle. Mindenkinek nagyon ízlett.
Labodás káposztaleves pirított kolbásszal
Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg friss káposzta, 5 csokor laboda, 1 ágacska szárított vagy friss csombor, só, bors, 1 arasznyi füstölt kolbász, olaj, tejföl, esetleg petrezselyemzöld.
Elkészítése: Felforralunk kb. 1,2 l vizet, enyhén megsózzuk, és beledobjuk a vékony csíkokra vágott káposztát. Amikor a káposzta félig megfőtt, beletesszük a csombort és az összetépkedett vagy csíkokra vágott labodaleveleket is. 5-10 percig főzzük még, ezalatt megpirítjuk a kolbászt. A kolbásznak lehúzzuk a bőrét, karikára vágjuk, majd forró olajon a karikák mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Végül a csombort eltávolítjuk a levesből, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel (elhagyható), és beletesszük a kolbászkarikákat, illetve 1-2 evőkanálnyit a sütéstől visszamaradt zsiradékból. Tejföllel tálaljuk.
KÁP. - 2015.
Labodás káposztaleves pirított kolbásszal
Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg friss káposzta, 5 csokor laboda, 1 ágacska szárított vagy friss csombor, só, bors, 1 arasznyi füstölt kolbász, olaj, tejföl, esetleg petrezselyemzöld.
Elkészítése: Felforralunk kb. 1,2 l vizet, enyhén megsózzuk, és beledobjuk a vékony csíkokra vágott káposztát. Amikor a káposzta félig megfőtt, beletesszük a csombort és az összetépkedett vagy csíkokra vágott labodaleveleket is. 5-10 percig főzzük még, ezalatt megpirítjuk a kolbászt. A kolbásznak lehúzzuk a bőrét, karikára vágjuk, majd forró olajon a karikák mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Végül a csombort eltávolítjuk a levesből, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel (elhagyható), és beletesszük a kolbászkarikákat, illetve 1-2 evőkanálnyit a sütéstől visszamaradt zsiradékból. Tejföllel tálaljuk.
KÁP. - 2015.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése