2013. május 10., péntek

Csirkés töltött krumpli

Rákaptunk a töltött krumplira. Nagyon laktató ételt lehet kihozni így, és millióféleképpen variálható - akár minimális hozzávalóból is. Pl. lesz az alábbinál olcsóbb változata is a közeljövőben. :)


Csirkés töltött krumpli

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg kisebb méretű krumpli, 50 dkg darált csirkehús, 2 sárgarépa, 1 kicsi hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, só, bors, olaj.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd - a nagyobb darabokat kettéhasítva, a kisebbeket egészben hagyva - belsejüket kikaparjuk. Olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük őket üregükkel felfele, és megszórjuk sóval meg borssal. A töltelékhez a húst alaposan összedolgozzuk a finomra reszelt sárgarépával és hagymával, a zúzott fokhagymával meg az aprított petrezselyemzölddel, illetve a tojással meg az ízlés szerinti fűszerekkel. Kiskanál segítségével megtöltjük a krumplikat (a kivájt részeket is mellétehetjük) a töltelékkel, meglocsoljuk őket kevés olajjal, és 20-25 percre 220 fokos sütőbe toljuk. Salátával, fűszeres tejföllel tálalható.

EK - 2013/6.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta sokszor szoktam én is töltött krumplit csinálni akár fölvágott-sajt hozzáadásával.Finom lehetett ez a húsos változat is! Nehezen tudtam megjegyzést hagyni nálad úgy látszik most itt van gond!

Related Posts with Thumbnails

2013. május 10., péntek

Csirkés töltött krumpli

Rákaptunk a töltött krumplira. Nagyon laktató ételt lehet kihozni így, és millióféleképpen variálható - akár minimális hozzávalóból is. Pl. lesz az alábbinál olcsóbb változata is a közeljövőben. :)


Csirkés töltött krumpli

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg kisebb méretű krumpli, 50 dkg darált csirkehús, 2 sárgarépa, 1 kicsi hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, só, bors, olaj.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd - a nagyobb darabokat kettéhasítva, a kisebbeket egészben hagyva - belsejüket kikaparjuk. Olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük őket üregükkel felfele, és megszórjuk sóval meg borssal. A töltelékhez a húst alaposan összedolgozzuk a finomra reszelt sárgarépával és hagymával, a zúzott fokhagymával meg az aprított petrezselyemzölddel, illetve a tojással meg az ízlés szerinti fűszerekkel. Kiskanál segítségével megtöltjük a krumplikat (a kivájt részeket is mellétehetjük) a töltelékkel, meglocsoljuk őket kevés olajjal, és 20-25 percre 220 fokos sütőbe toljuk. Salátával, fűszeres tejföllel tálalható.

EK - 2013/6.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta sokszor szoktam én is töltött krumplit csinálni akár fölvágott-sajt hozzáadásával.Finom lehetett ez a húsos változat is! Nehezen tudtam megjegyzést hagyni nálad úgy látszik most itt van gond!