2015. február 23., hétfő

Kapros-paradicsomos raguleves

Sajnos, a maradék tortákat - legalábbis egyelőre - még nem tudom megírni a blogra, de ami késik, nem múlik.
Addig is fogadjátok az egyszerűbb, hétköznapibb receptjeimet, amelyek közül néhány szintén nagyon régen készült már, de csak most jött el az ideje a posztolásuknak. Ez a finom leves is Kicsi lányom születésnapján készült, ami már lassan két hónapja volt... Kitűnő választás akár ünnep-, akár hétköznapra.


Kapros-paradicsomos raguleves

Hozzávalók 5-6 személyre: kb. 60 dkg húsos csirke- vagy pulykacsont, 3-4 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb pasztinák, 1 szeletke zellergumó, 1 nagy hagyma, 20 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott), 2-3 paradicsom (konzervből is jó), 1 marék rizs vagy bulgur, 2 tojássárgája, 2,5 dl tejföl, só, citromlé, 1 csokor kapor.

Elkészítése: A csontokat hideg vízben főni tesszük, majd miután fölforrt, lehabozzuk. Ezután megsózzuk, rendre beletesszük a kockára vágott sárgarépát, hagymát, petrezselyemgyökeret, pasztinákot meg zellert, és közepes lángon addig főzzük, míg félpuhák nem lesznek. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, a héjától megszabadított és összedarabolt paradicsomot, illetve a rizst vagy bulgurt, és készre főzzük. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet, újra fölforraljuk, majd az edényt félrevesszük a lángról. A tojássárgáját simára keverjük a tejföllel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Utánaízesítünk sóval, és ízlés szerint savanyítjuk. Végül megszórjuk apróra vágott kaporral. 

HÚSV. - 2015.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. február 23., hétfő

Kapros-paradicsomos raguleves

Sajnos, a maradék tortákat - legalábbis egyelőre - még nem tudom megírni a blogra, de ami késik, nem múlik.
Addig is fogadjátok az egyszerűbb, hétköznapibb receptjeimet, amelyek közül néhány szintén nagyon régen készült már, de csak most jött el az ideje a posztolásuknak. Ez a finom leves is Kicsi lányom születésnapján készült, ami már lassan két hónapja volt... Kitűnő választás akár ünnep-, akár hétköznapra.


Kapros-paradicsomos raguleves

Hozzávalók 5-6 személyre: kb. 60 dkg húsos csirke- vagy pulykacsont, 3-4 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb pasztinák, 1 szeletke zellergumó, 1 nagy hagyma, 20 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott), 2-3 paradicsom (konzervből is jó), 1 marék rizs vagy bulgur, 2 tojássárgája, 2,5 dl tejföl, só, citromlé, 1 csokor kapor.

Elkészítése: A csontokat hideg vízben főni tesszük, majd miután fölforrt, lehabozzuk. Ezután megsózzuk, rendre beletesszük a kockára vágott sárgarépát, hagymát, petrezselyemgyökeret, pasztinákot meg zellert, és közepes lángon addig főzzük, míg félpuhák nem lesznek. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, a héjától megszabadított és összedarabolt paradicsomot, illetve a rizst vagy bulgurt, és készre főzzük. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet, újra fölforraljuk, majd az edényt félrevesszük a lángról. A tojássárgáját simára keverjük a tejföllel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Utánaízesítünk sóval, és ízlés szerint savanyítjuk. Végül megszórjuk apróra vágott kaporral. 

HÚSV. - 2015.

Nincsenek megjegyzések: