2015. február 22., vasárnap

Zöldbabos kuszkuszsaláta

Amióta kipróbáltam, rendszeresen használom a kuszkuszt. Nagyon sokféleképpen variálható: használható salátákhoz, körethez, levesbetétként, desszerthez, és legeslegerősebb erénye, hogy pillanatok alatt megvan. Az alábbi salátát maradék kuszkuszból készítettem, vagyis maradt az előzőleg posztolt marhalábszár mellé kínált köretből, azt pedig felszaporítottam még kevés kuszkusszal és zöldbabbal. :) Ha nincs maradék kuszkusz, az sem baj. :) 


Zöldbabos kuszkuszsaláta

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg kuszkusz, 3,8 dl víz, 40 dkg fagyasztott zöldbab, 5 dkg vaj, 2-3 paradicsom, petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj, citromlé.

Elkészítése: A kuszkuszt tálba tesszük, hozzáadunk kb. 1 mokkáskanálnyi sót, majd ráöntjük a fölforralt vizet, elkeverjük és lefedjük. A fagyasztott zöldbabot lobogó vízbe dobjuk, 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük. A vajat fölforrósítjuk, rádobjuk a leszűrt babot, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve addig pároljuk, amíg meg nem puhul. Az elkészült kuszkuszt összekeverjük a párolt babbal, a kockára vágott paradicsommal és kevés aprított petrezselyemzölddel, összekeverjük, majd ízesítjük további sóval meg borssal, illetve meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal. Önmagában salátaként fogyasztható, de köretként is adható húsok mellé. Szétválasztó diétákban tésztanapra való étel. 

EK - 2015/3

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. február 22., vasárnap

Zöldbabos kuszkuszsaláta

Amióta kipróbáltam, rendszeresen használom a kuszkuszt. Nagyon sokféleképpen variálható: használható salátákhoz, körethez, levesbetétként, desszerthez, és legeslegerősebb erénye, hogy pillanatok alatt megvan. Az alábbi salátát maradék kuszkuszból készítettem, vagyis maradt az előzőleg posztolt marhalábszár mellé kínált köretből, azt pedig felszaporítottam még kevés kuszkusszal és zöldbabbal. :) Ha nincs maradék kuszkusz, az sem baj. :) 


Zöldbabos kuszkuszsaláta

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg kuszkusz, 3,8 dl víz, 40 dkg fagyasztott zöldbab, 5 dkg vaj, 2-3 paradicsom, petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj, citromlé.

Elkészítése: A kuszkuszt tálba tesszük, hozzáadunk kb. 1 mokkáskanálnyi sót, majd ráöntjük a fölforralt vizet, elkeverjük és lefedjük. A fagyasztott zöldbabot lobogó vízbe dobjuk, 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük. A vajat fölforrósítjuk, rádobjuk a leszűrt babot, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve addig pároljuk, amíg meg nem puhul. Az elkészült kuszkuszt összekeverjük a párolt babbal, a kockára vágott paradicsommal és kevés aprított petrezselyemzölddel, összekeverjük, majd ízesítjük további sóval meg borssal, illetve meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal. Önmagában salátaként fogyasztható, de köretként is adható húsok mellé. Szétválasztó diétákban tésztanapra való étel. 

EK - 2015/3

Nincsenek megjegyzések: