2015. február 27., péntek

Édesköményes gombaragu

În lb. română - mai jos...

Nagyon rákattantam az édesköményre, mostanában gyakran vettem. A lányok nagyon szeretik nyersen, de az ételekben is megeszik. Ez a gombás finomság is nagyon jóra sikerült, szalmakrumplival ettük. 


Édesköményes gombaragu

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg édesköménygumó, 2 vöröshagyma, 1 kg közepes méretű csiperkegomba, 1 kápia paprika, só, bors, 3-4 evőkanál olaj; a tálaláshoz: szalmakrumpli.

Elkészítése: A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk, az édesköményt jól megmossuk, ha szükséges, eltávolítjuk külső rétegét, kettéhasítjuk, kivágjuk belső torzsáját, majd vékonyan felszeleteljük. A gombát folyó víz alatt megmossuk, majd négybe vágjuk. Fölforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát, majd rádobjuk az édesköményt, és kavargatva félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát meg a csíkokra vágott paprikát, és nagy lángon, hogy inkább piruljon, mint főjön, folytonosan kevergetjük. Mikor már kezd levet engedni, a lángot kisebbre vesszük, és fedő alatt hagyjuk teljesen elkészülni. Végül sózzuk, borsozzuk, és zsírjára sütjük. Szalmakrumplival kínáljuk.

Megjegyzés: Ha a gombák nagyobbak, kettévágjuk, és kb. 1 cm vastagon felszeleteljük. 
EK - 2015/3

Mâncare de ciuperci cu fenicul

Ingrediente pentru 4 persoane:  500 g fenicul, 2 cepe, 1 kg ciuperci nu prea mari, 1 ardei kapia, sare, piper, 3-4 linguri ulei; pentru servire: cartofi pai.

Prepararea: Se curăţă ceapa, şi se taie mărunt. Feniculul bine spălat se taie în două, după care se feliază subţire. Ciupercile se spală sub jet de apă şi se taie în patru. Se căleşte ceapa în uleiul încins, se adaugă feniculul şi amestecând din când în când se lasă să se călească. Când este pe jumătate gata, se adaugă ciupercile şi ardeiul tăiat fâşii subţiri, şi se prăjesc la foc mare. După ce ciupercile încep să lase apă, focul se micşorează, vasul se acoperă şi se lasă câteva minute ca toate să se întrepătrundă bine. La sfârşit se sărează şi se piperează după care se lasă să se evapore toată zeama lăsată. Se serveşte cu cartofi pai prăjiţi între timp.

Observaţie: Dacă ciupercile sunt mai mărişoare, întâi se taie în două, după care se taie felii subţiri.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. február 27., péntek

Édesköményes gombaragu

În lb. română - mai jos...

Nagyon rákattantam az édesköményre, mostanában gyakran vettem. A lányok nagyon szeretik nyersen, de az ételekben is megeszik. Ez a gombás finomság is nagyon jóra sikerült, szalmakrumplival ettük. 


Édesköményes gombaragu

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg édesköménygumó, 2 vöröshagyma, 1 kg közepes méretű csiperkegomba, 1 kápia paprika, só, bors, 3-4 evőkanál olaj; a tálaláshoz: szalmakrumpli.

Elkészítése: A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk, az édesköményt jól megmossuk, ha szükséges, eltávolítjuk külső rétegét, kettéhasítjuk, kivágjuk belső torzsáját, majd vékonyan felszeleteljük. A gombát folyó víz alatt megmossuk, majd négybe vágjuk. Fölforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát, majd rádobjuk az édesköményt, és kavargatva félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát meg a csíkokra vágott paprikát, és nagy lángon, hogy inkább piruljon, mint főjön, folytonosan kevergetjük. Mikor már kezd levet engedni, a lángot kisebbre vesszük, és fedő alatt hagyjuk teljesen elkészülni. Végül sózzuk, borsozzuk, és zsírjára sütjük. Szalmakrumplival kínáljuk.

Megjegyzés: Ha a gombák nagyobbak, kettévágjuk, és kb. 1 cm vastagon felszeleteljük. 
EK - 2015/3

Mâncare de ciuperci cu fenicul

Ingrediente pentru 4 persoane:  500 g fenicul, 2 cepe, 1 kg ciuperci nu prea mari, 1 ardei kapia, sare, piper, 3-4 linguri ulei; pentru servire: cartofi pai.

Prepararea: Se curăţă ceapa, şi se taie mărunt. Feniculul bine spălat se taie în două, după care se feliază subţire. Ciupercile se spală sub jet de apă şi se taie în patru. Se căleşte ceapa în uleiul încins, se adaugă feniculul şi amestecând din când în când se lasă să se călească. Când este pe jumătate gata, se adaugă ciupercile şi ardeiul tăiat fâşii subţiri, şi se prăjesc la foc mare. După ce ciupercile încep să lase apă, focul se micşorează, vasul se acoperă şi se lasă câteva minute ca toate să se întrepătrundă bine. La sfârşit se sărează şi se piperează după care se lasă să se evapore toată zeama lăsată. Se serveşte cu cartofi pai prăjiţi între timp.

Observaţie: Dacă ciupercile sunt mai mărişoare, întâi se taie în două, după care se taie felii subţiri.

Nincsenek megjegyzések: