2015. február 24., kedd

Padlizsánfőzelék csirkefasírttal

Valamikor réges-régen egy török konyháról szóló műsorban láttam egy számomra akkor nagyon új, nagyon érdekes ételt. És még akkoriban kipróbáltam. Azóta, bár ritkán, de azért többször készítettem már hasonlót, és az egyszerűség kedvéért inkább elneveztem főzeléknek. Mert tulajdonképpen az. Padlizsánból. :) Aki nem próbálta, először készítse el, majd utána nyilatkozzon. Mi szeretjük. :) Tálalni bármivel lehet, én legtöbbször falafelt csinálok mellé, de egyszerű csirke- vagy más fasírttal is ugyanolyan finom. Vagy egyéb hússal, esetleg tükörtojással...


Padlizsánfőzelék csirkefasírttal

Hozzávalók 4 személyre: 70-80 dkg lesütött, fagyasztott padlizsánhús, 2 evőkanál liszt, 7-8 dkg vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 2 dl tejszín, tej vagy víz, só, bors, szerecsendió, 20 dkg reszelt sajt, kevés citromlé; a tálaláshoz: csirkefasírt, ecetes paprika.

Elkészítése: A padlizsánhúst hagyjuk kiolvadni, majd szűrőbe téve jól lecsepegtetjük, kissé ki is nyomkodjuk. A vajat és az olajat összeforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, majd fölengedjük a tejszínnel, és további tejjel vagy vízzel hígítva mártás sűrűségűre forraljuk. Hozzáadjuk az összeaprított padlizsánhúst, alaposan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, illetve szerecsendióval ízesítjük, és jól kiforraljuk. Végül belekeverjük a reszelt sajtot, illetve kevés citromlével igazítunk az ízén. Fasírttal, ecetes paprikával kínáljuk friss kenyér kíséretében. 

KT - 2015/3

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. február 24., kedd

Padlizsánfőzelék csirkefasírttal

Valamikor réges-régen egy török konyháról szóló műsorban láttam egy számomra akkor nagyon új, nagyon érdekes ételt. És még akkoriban kipróbáltam. Azóta, bár ritkán, de azért többször készítettem már hasonlót, és az egyszerűség kedvéért inkább elneveztem főzeléknek. Mert tulajdonképpen az. Padlizsánból. :) Aki nem próbálta, először készítse el, majd utána nyilatkozzon. Mi szeretjük. :) Tálalni bármivel lehet, én legtöbbször falafelt csinálok mellé, de egyszerű csirke- vagy más fasírttal is ugyanolyan finom. Vagy egyéb hússal, esetleg tükörtojással...


Padlizsánfőzelék csirkefasírttal

Hozzávalók 4 személyre: 70-80 dkg lesütött, fagyasztott padlizsánhús, 2 evőkanál liszt, 7-8 dkg vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 2 dl tejszín, tej vagy víz, só, bors, szerecsendió, 20 dkg reszelt sajt, kevés citromlé; a tálaláshoz: csirkefasírt, ecetes paprika.

Elkészítése: A padlizsánhúst hagyjuk kiolvadni, majd szűrőbe téve jól lecsepegtetjük, kissé ki is nyomkodjuk. A vajat és az olajat összeforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, majd fölengedjük a tejszínnel, és további tejjel vagy vízzel hígítva mártás sűrűségűre forraljuk. Hozzáadjuk az összeaprított padlizsánhúst, alaposan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, illetve szerecsendióval ízesítjük, és jól kiforraljuk. Végül belekeverjük a reszelt sajtot, illetve kevés citromlével igazítunk az ízén. Fasírttal, ecetes paprikával kínáljuk friss kenyér kíséretében. 

KT - 2015/3

Nincsenek megjegyzések: