Ma "hivatalosan" is beindítottuk a 2016-os grillévadot. Azért hivatalosan is, mert ma izzítottuk be rendesen a grillezőt, a múltkori szalonnasütés csak amolyan gyors, hirtelen ötlettől vezérelt akció volt. A kicsontozott csirkcombok a Görögországból hozott gyros- és souvlaki-fűszer keverékéből kaptak egy jó kis réteget, a mellé tálalt saláta pedig úgy passzolt hozzá, mintha mindig is együtt tálaltam volna őket. Pedig abszolút fogalmam sem volt, milyen lesz majd a végredmény. De minden elképzelést felülmúlt.
Grillezett csirkecomb grépfrútos édesköménysalátával
Hozzávalók 4 személyre: 4-8 kicsontozott csirkecomb, gyros- és souvlaki-fűszer (vagy bármi más, sima só és bors is jó), kevés olaj; a salátához: 3 sárgarépa, 1 nagy édesköménygumó, 1 arasznyi póréhagyma, 1-2 rózsaszín grépfrút húsa, petrezselyemzöld; az öntethez: 2 diónyi friss gyömbér, kevés aprított szárított csípős paprika, 1 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 3-4 teáskanál citromlé, 2 evőkanál szezámolaj, 2-3 evőkanál napraforgóolaj, víz.
Elkészítése: A húst megmossuk, megtörölgetjük, majd gazdagon megszórjuk a fűszerek keverékével, illetve meglocsoljuk kevés olajjal. Felforrósított grillrácson lassan, többször átforgatva, hogy kellőképpen átsüljön, szép piros-ropogósra sütjük. A salátához a sárgarépát vékonyan felkarikázzuk, az édesköményt és a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, a grépfút lehártyázott húsát pedig darabokra tördeljük. Tálba tesszük, és lazán összeforgatjuk Az öntethez finomra reszeljük a gyömbért, elkeverjük a csípős paprikával meg a többi hozzávalóval. Ráöntjük a salátára, összekavarjuk, és a megsült hús mellé tálaljuk. A petrezselyemzöldet tetszés szerint aprítva belekeverjük, vagy a tetejére szórjuk.
KAL - 2017.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2016. március 6., vasárnap
Grillezett csirkecomb grépfrútos édeskömény-salátával, azaz GRILLSZEZON: ON!
Ma "hivatalosan" is beindítottuk a 2016-os grillévadot. Azért hivatalosan is, mert ma izzítottuk be rendesen a grillezőt, a múltkori szalonnasütés csak amolyan gyors, hirtelen ötlettől vezérelt akció volt. A kicsontozott csirkcombok a Görögországból hozott gyros- és souvlaki-fűszer keverékéből kaptak egy jó kis réteget, a mellé tálalt saláta pedig úgy passzolt hozzá, mintha mindig is együtt tálaltam volna őket. Pedig abszolút fogalmam sem volt, milyen lesz majd a végredmény. De minden elképzelést felülmúlt.
Grillezett csirkecomb grépfrútos édesköménysalátával
Hozzávalók 4 személyre: 4-8 kicsontozott csirkecomb, gyros- és souvlaki-fűszer (vagy bármi más, sima só és bors is jó), kevés olaj; a salátához: 3 sárgarépa, 1 nagy édesköménygumó, 1 arasznyi póréhagyma, 1-2 rózsaszín grépfrút húsa, petrezselyemzöld; az öntethez: 2 diónyi friss gyömbér, kevés aprított szárított csípős paprika, 1 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 3-4 teáskanál citromlé, 2 evőkanál szezámolaj, 2-3 evőkanál napraforgóolaj, víz.
Elkészítése: A húst megmossuk, megtörölgetjük, majd gazdagon megszórjuk a fűszerek keverékével, illetve meglocsoljuk kevés olajjal. Felforrósított grillrácson lassan, többször átforgatva, hogy kellőképpen átsüljön, szép piros-ropogósra sütjük. A salátához a sárgarépát vékonyan felkarikázzuk, az édesköményt és a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, a grépfút lehártyázott húsát pedig darabokra tördeljük. Tálba tesszük, és lazán összeforgatjuk Az öntethez finomra reszeljük a gyömbért, elkeverjük a csípős paprikával meg a többi hozzávalóval. Ráöntjük a salátára, összekavarjuk, és a megsült hús mellé tálaljuk. A petrezselyemzöldet tetszés szerint aprítva belekeverjük, vagy a tetejére szórjuk.
KAL - 2017.
Grillezett csirkecomb grépfrútos édesköménysalátával
Hozzávalók 4 személyre: 4-8 kicsontozott csirkecomb, gyros- és souvlaki-fűszer (vagy bármi más, sima só és bors is jó), kevés olaj; a salátához: 3 sárgarépa, 1 nagy édesköménygumó, 1 arasznyi póréhagyma, 1-2 rózsaszín grépfrút húsa, petrezselyemzöld; az öntethez: 2 diónyi friss gyömbér, kevés aprított szárított csípős paprika, 1 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 3-4 teáskanál citromlé, 2 evőkanál szezámolaj, 2-3 evőkanál napraforgóolaj, víz.
Elkészítése: A húst megmossuk, megtörölgetjük, majd gazdagon megszórjuk a fűszerek keverékével, illetve meglocsoljuk kevés olajjal. Felforrósított grillrácson lassan, többször átforgatva, hogy kellőképpen átsüljön, szép piros-ropogósra sütjük. A salátához a sárgarépát vékonyan felkarikázzuk, az édesköményt és a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, a grépfút lehártyázott húsát pedig darabokra tördeljük. Tálba tesszük, és lazán összeforgatjuk Az öntethez finomra reszeljük a gyömbért, elkeverjük a csípős paprikával meg a többi hozzávalóval. Ráöntjük a salátára, összekavarjuk, és a megsült hús mellé tálaljuk. A petrezselyemzöldet tetszés szerint aprítva belekeverjük, vagy a tetejére szórjuk.
KAL - 2017.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése